Vinuri Crama Purcari

Vinuri Crama Purcari

Vinuri Crama Purcari

Situate pe vârful unui deal la câteva sute metri distanță de malul Nistrului, viile deținute de Crama Purcari produc unele din cele mai apreciate vinuri din România, succesul din vânzări fiind meritul calității confirmate în timp. Cu o istorie de câteva sute de ani, Purcari s-a remarcat pentru prima oară la expoziția internațională din Paris din 1878 prin Negru de Purcari, vin care a ajuns apoi pe mesele imperiale din Rusia și Marea Britanie.

În timpul ocupației sovietice, producția s-a orientat către cantitate în detrimentul calității, dar odată cu preluarea în anul 2003 de către o investitori pasionați localnici, vinurile au început să aibă un stil nou și apreciat, folosind autenticitatea și unicitatea soiurilor locale în combinații ingenioase cu soiuri internaționale, folosind tehnici de calitate moderne.

Vinaria Purcari

Vinuri Crama Purcari

În România, Purcari este liderul de necontestat pe palierul vinurilor upper medium, prin gama Purcari 1827, cel mai bine fiind vândut Purcari Rose, alături de Rară Neagră (soiul local care se regăsește pe celălalt mal al Prutului sub numele de Băbească Neagră), dar și soiurile internaționale Chardonnay, Sauvignon Blanc sau Pinot Grigio.

 • , ,

  Purcari 1827 Malbec 0.75L

  49,98lei
 • ,

  Purcari 1827 Rara Neagra 0.75L

  39,27lei
 • , ,

  Purcari 1827 Rose 0.75L

  39,27lei
 • ,

  Purcari 1827 Viorica 0.75L

  39,27lei

În ultimii ani, gama Purcari 1827 se completeaza cu noi vinuri atât din soiuri internaționale ca Malbec, Traminer sau Shiraz, cât și din cele locale ca Feteasca Neagră sau Viorica, aceasta din urmă fiind vedeta multor concursuri internaționale de profil. Vorbind despre concursuri, să nu uităm că Purcari are în vitrină aproape 300 de medalii pentru toate vinurile din portofoliu, inclusiv un Platinum de la Decanter pentru Chardonnay alături de multe medalii de aur la Bruxelles, Berlin.

Extensia gamei Purcari 1827 s-a făcut prin Nocturne, gamă destinată restaurantelor și evenimentelor, care iese în evidență prin etichete elegante, dar și un gust ușor diferit, Roze, Pinot Grigio și Rara Neagră fiind unele din cele mai apreciate.

Alături de Negru de Purcari (amestec de Cabernet, Rară și Saperavi), în zona premium mai găsim Alb și Roșu de Purcari.

Vionohora este o gama ce îmbină diverse soiuri de struguri, pentru Roze fiind ales exoticul Montepulciano, Freedom Blend fiind un asamblaj de Rară Neagră, Saperavi și Bastardo, simbol al celor trei foste republici care încearcă să scape de dominația rusească.

 • ,

  Academiei Fetească Neagră 0.75L

  213,01lei
 • ,

  Negru De Purcari 0.75L

  95,20lei
 • , , ,

  Nocturne Chardonnay 0.75L

  51,05lei
 • ,

  Vinohora Purcari Roze 0.75L

  49,98lei

De câțiva ani, spumantul este cel care completează oferta cramei Purcari, de la ExtraBrut si Brut până la Rose, alături de o Fetească Albă care iese din zona tradițională Chardonnay – Pinot Noir.

Ultima apariție este Academia, o incercare temerară de a intra în zona premium a vinurilor fermentate și maturate în amforă, cu Rară Neagră, Saperavi și Fetească Neagră, alături de Viorica vinificată în orange.

Crama Purcari este un nume consolidat de succes pe ambele maluri ale Prutului, capabil de mari performanțe și care surprinde cu game noi și completarea celor existente, dar fără a ignora tradiția pe care o păstrează și sporește cu în fiecare an.

Distribuie

Comment (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


You've just added this product to the cart: