Chardonnay – strugure și vinuri

Chardonnay - strugure și vinuri

Chardonnay – strugure și vinuri

Chardonnay este cel mai cunoscut sortiment de struguri pentru vin. Productivitatea sa destul de ridicată, adaptabilitatea la diverse climate pe toate meridianele si latitudinile unde există viță de vie, dar și modul în care se comportă la învechirea în butoaie de stejar, îl fac favoritul viticultorilor de pretutindeni.

Patria sa de origine este Franța, unde se găsesc vinurile albe celebre și scumpe din Burgundia, dar Chardonnay își arată clasa și în vinurile spumante în zonele mai reci din Champagne, în amestec cu Pinot Noir sau singur în varianta Blanc de Blancs. Mineralitatea extrem de apreciată a vinurilor din Chablis are o nuanță aparte, extrem de apreciată mai ales în zonele Premier Cru.

Descoperă întreaga colecție de Vinuri Chardonnay, aici.

Chablis Chardonnay

Chardonnay – strugure și vinuri

În întreaga lume, Chardonnay este cea mai plantată varietate de strugure alb, cu o suprafață care o depășește pe cea a celuilalt strugure celebru de nuanță roșie, Cabernet Sauvignon.

Toate zonele din lumea nouă au încercat să obțină vinuri bune din Chardonnay, cu succese notabile în Statele Unite- California sau în Australia, dar și în America de Sud, cu exemplare reușite în Argentina sau Chile.

În România, Chardonnay a început să fie folosit la adevărata sa valoare de oenologii care s-au format în spiritul New World, cu reușitele Cramelor RecașSole Chardonnay și Solo Quinta (în blend cu alte soiuri) sau Theia Chardonnay de la Iconic Estate.

 • , , ,

  Icon Theia Chardonnay 0.75L

  62,64lei
 • , , ,

  Prestige Chardonnay 0.75L

  47,60lei
 • , ,

  Sole Chardonnay 0.75L

  66,64lei 61,00lei
 • ,

  Solo Quinta 0.75L

  98,77lei

Cramele Segarcea, cu oenologul lor de școală franceză, au excelat cu Prestige Chardonnay care poate
să fie învechit peste zece ani fără să își piardă din calități.

California Chardonnay

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


You've just added this product to the cart: