Originar din Italia, Aperol este o infuzie de ierburi si radacini, cu doua dintre aromele sale cele mai distincte fiind portocalele si rubarba. Are o culoare portocalie stralucitoare distinctiva iar gustul incepe dulce, terminandu-se cu o amaraciune placuta. Reteta traditionala de Aperol Spritz presupune Prosecco. Prosecco este un vin italian si este de obicei spumant sau frizzante (semi-spumos). In functie de cat de dulce va place sa beti, puteti controla nivelul de zahar in functie de tipul de Prosecco ales. Brut (pana la 12g zahar/litru), Extra Dry (intre 12 si 17g zahar/litru), Dry (intre 17 si 32g zahar/litru).

Citește mai mult

Aperol este rezultatul a sapte ani de eforturi ale fratilor Luigi si Silvio Barbieri, din orasul italian Padua, care au mostenit compania in 1912 de la tatal lor Giuseppe. Bitter-ul Aperol a devenit popular in perioada interbelica pentru tinerii activi, iar in deceniile urmatoare, dupa razboi, bautura fratilor Barbieri a devenit un brand cunoscut in toata Italia, mai ales dupa ce a devenit ingredientul principal din Aperol Spritz, o varianta a clasicului mix venetian de vin alb cu apa carbogazoasa.

Dupa mai bine de 100 de ani bautura fratilor Barbieri este produsa dupa aceeasi reteta secreta in fabrica din Padua. Aperol aduce o parte fascinanta din cultura Italiei prin distilatul fin, infuzat cu ierburi, radacini si extracte din portocala ce ofera arome perfect echilibrate.