Din Valea Cerbului, în toată lumea: Glenfiddich, cel mai vândut single malt, transcede spațiul și timpul

Glenfiddich single malt

Din Valea Cerbului, în toată lumea: Glenfiddich, cel mai vândut single malt, transcede spațiul și timpul

Glenfiddich # colecții Glenfiddich # povestea Glenfiddich # gusturile Glenfiddich.

 

William Grant, Glenfiddich

Se întâmpla acum mai bine de 130 de ani, când William Grant al cărui vis de-o viață era să facă cel mai bun “strop” de whisky single malt de pe Valea Cerbului, Dufftown, Scoția, prinde contur. În vara lui 1886, cu ajutorul celor 9 copii ai săi, începea să ridice piatră cu piatră distileria ajunsă azi una dintre cele mai mari nume în industria single maltului și a băuturilor spirtoase.

“Puține familii și-au ridicat distileria proprie <<cu mânile goale>>. Dar exact așa începea William Grant să scrie istoria Glenfiddich, printre puținele distilerii care au rămas în totalitate o afacere de familie, ajunsă azi cea de-a cincea generație.

În 1887, în ziua de Crăciun, prima picătură de single malt curge din alambicurile distileriei din Dufftown, Scoția.

Termenul ales atunci de Grant pentru a-i reprezenta munca a fost chiar Valea Cerbului, de unde și coarnele de cerb care apar pe etichetele sticlelor de whisky Glenfiddich.

În prezent, William Grant & Sons este unul dintre cei mai de renume producători de băuturi spirtoase, distilând whisky și producând și alte spirtoase de renume. The Balvenie, Grant’s, Tullamore D.E.W., Hendrick’s Gin, Sailor Jerry, Milagro Tequila se numără printre acestea.

Iar sortimentul clasic Glenfiddich 12. Y.O., o reflecție a naturii vizionare al lui William Grant, este cel mai premiat single malt din lume și unul dintre cele mai bine vândute – marcă iconică, mereu actuală în preferințele consumatorilor din toată lumea.

Distileria Glenfiddich

 

Glenfiddich – colecții

Pasiunea, ambiția și spiritul de pionierat ale lui Grant transcede peste ani și ghidează mai departe brandul, iar pe lângă edițiile flagship de whisky, single malt-urile prețioase vintage și de colecție, Glenfiddich inovează permanent, propunând game cu gusturi noi și în prezentări spectaculoase.

Dacă pare cumva idealizat termenul “a transcede“, nu l-am ales întâmplător. “Passed down trouhg the generations”, se prezintă Glenfiddich și citindu-i istoricul și vâzând colecțiile, poți spune că într-adevăr e impresionantă această capacitatea de a inova și experimenta permanent, dar în același timp de a păstra și a duce mai departe “heritage-ul“ – tradiția și gusturile autentice.

(“Transcede” desemnează, pe de o parte, “a trece dincolo de…, a se ridica deasupra a ceva” iar filozofic. “a depăși limita cunoașterii experimentale”, ceea ce Glenfiddich face în colecțiile sale eclectice. )

 • , ,

  Glenfiddich 12 YO 0.7L

  307,33lei 218,82lei
 • , , , ,

  Glenfiddich 15 YO 0.7L

  477,00lei
 • , , ,

  Glenfiddich 18 YO 0.7L

  672,85lei 504,64lei
 • , ,

  Glenfiddich 21 YO 0.7L

  1.445,85lei

Glenfiddich: colecții

Enumerarea acestora cred că e mai mult decât concludentă:

 • Flagship Collection cu single malturi 12 Y.O., 14 Y.O., 15 Y.O., 18 Y.O.;
 • Grand Series cu Grand Reserva – 21.Y.O., Grant Cru – 23 Y.O., Grant Couronne – 26 Y.O.;
 • Time Re: Imagined – o gamă spectaculoasă, inclusiv din punct de vedere al prezentării sticlelor, care cuprinde sortimente învechite de la 30 de ani în sus – Suspended Time – 30 Years, Cumulative Time – 40 Years și Simultaneos Time – 50 Years;
 • Travel Exclusive – Glenfeddich Perpetual Collection în variantele VAT 01, VAT 02, VAT 03, VAT 04;
 • Experimental SeriesProject XX, Ipa Experiment, Winter Storm, Fire & Cane, Orchard Experiment;
 • Historic Releases – Madeira Cask, Bourbon Cask, Red Wine Cask, The Original, Distillery Edition;
 • Rare and Vintage – 26 Y.O. Exclusive, 30 Y.O. 40 Y.O, 55 Y.O. Janet Sheed Roberts Reserve.
 • Special Editions – Malt Master’s Edition
 • , ,

  Glenfiddich 23 YO 0.7L

  2.649,36lei
 • , ,

  Glenfiddich 26 YO 0.7L

  4.259,71lei
 • , ,

  Glenfiddich 30 YO 0.7L

  5.210,93lei
 • , ,

  Glenfiddich IPA 0.7L

  551,07lei

Short story long – povestea Glenfiddich

Revenind puțin la povestea Glenfiddich, nu voi insista prea mult asupra istoricului, doar voi puncta câțiva ani marcanți și marcați de membrii în timp ai familiei Grant.

 • În 1923, în plină Prohibiție, nepotul lui Wiliam Grant se alătură distileriei și , reușește nu doar să o mențină pe picioare (doar șase mai rezistaseră atunci în Scoția), ba mai mult: crește producția de whisky și va începe să producă single malt-uri rafinate, învechite.
 • Istoria GlenfiddichÎn 1957, Charles Gordon, strănepotul lui William Grant aduce meșteri artizani care dau forme noi alambicurilor de cupru și meșteri dogari pentru butoaie, înființând dogăria personală.
 • În 1961, apare sticla triunghiulară iconică de whisky Glenfiddich, creată de designerul Hans Schleger, inspirată de “Treimea” whisky-ului – apă, drojdie și malt de orz. Cutia în formă de tub este un alt trademark al majorității sticlelor de single malt Glenfiddich.
 • În, Sandy Gordon, stră strănepoata lui William Grant, începe să promoveze whisky-ul single malt în afara Scoției, într-o perioadă în care consumatorii din întreaga lume beau blenduri; acesta câștigă rapid popularitate.
 • În 1991, este “dezvăluit” whisky-ul de 50 de ani, care onorează fiecare membru al familiei Grant care a pus umărul la construcția și dezvoltarea Glenfiddich, în 2001, un alt whisky vechi, din 1937, în ediție de 61 de sticle, iar în 2011, cel mai scump single malt, creat în onorarea lui Janet Sheed, nepoată a lui W.Grant, în doar 11 sticle, avea să fie vândut la prețuri record în cadrul unor licitații caritabile.
 • În 2019, colecția clasică Flagship se prezintă cu designul modern. Elegant și sofisticat, acesta aduce un omagiu locului de origine – Valea Cerbului – și celebrează valorile Glenfiddich.
 • , , ,

  Glenfiddich 12 YO 0.7L – Pachet 2 Pahare

  505,46lei
 • , ,

  Glenfiddich XX 0.7L

  576,97lei
 • , ,

  Glenfiddich 18 YO 0.7L – Pachet 2 Pahare

  721,37lei
 • , ,

  Glenfiddich IPA 0.7L

  551,07lei

Gusturile Glenfiddich

Glenfiddich 12y.o.

Pe site-ul Glenfiddich – https://glenfiddich.com/ – sunt descrierile complete ale whisky-urilor, poveștile care au dus la crearea lor și note de degustare – culoare, miros, gust, postgust. Iată și câteva exemple, iar pe unele dintre acestea care le puteți regăsi și comanda din oferta noastră:

Din Flagship Collection, clasicul Glenfiddich 12 Y.O., despre care spuneam că este cel mai premiat whisky single malt din lume, este practic expresia originii Glenfiddich.

Maturat în butoaie de stejar american și european, timp de 12 ani, își dezvăluie un caracter fructat distinct, atât olfactiv, cât și gustativ.

Miros: note fresh, cu tente de pară la nas, bine balansat; gust dulceag, cu aceleași accente fructate, care evoluează spre caramel, malt și nuanțe de stejar subtile; final lung, catifelat, suculent.

 

Glenfiddich Grandcru 23yo

23 Y.O. Grand Cru – Exclusive Expression Glenfiddich – un Grand Cru întruchipare a luxului care încapsulează măiestria artizanală a distileriei. A fost maturat timp 23 de ani în butoaie de stejar american și european și finisat într-o colecție rară de butoaie franțuzești.

Așadar, cele mai rafinate arome din Scoția și Franța fuzionează în acest whisky pentru a crea o experiență nouă, extraordinară care să redefinească momentele festive.

Miros: note de flori de măr, pâine proaspăt coaptă și lămâie confiată; gust: brioșă dulce, lemn de santal, sorbet de pere; final lung, opulent, dulce.

Se prezintă într-o sticlă neagră, elegantă și o cutie neagră cu irizații aurii ceea ce îl face și un cadou rafinat pentru iubitorii de whisky și un statement de păstrat în colecția personală.

 

Glenfiddich IPA

Din seria Experiemental Series care dezvăluie noi gusturi de single malt-uri învechite în butoaie în care au stat alte băuturi, Experimentul YPA este primul sortiment inedit, care așa cum v-ați dat seama, a fost maturat în butoaie de bere, rezultat al colaborării malt masterului Brian Kinsman cu artizan de bere Seb Jones.

A fost aleasă India Pale Ale (IPA), bere cu o concentrație mai mare de hamei. Dezvăluie la nas note de măr verde copt, pere William’s, note florale de pomi de primăvară și tente subtile de hamei, iar gustul vine cu aceleași note citrice, tente vanilate și de hamei; final lung dulceag, cu aceleași note de hamei.

 

Simultaneous Time (50 Y.O.) din colecția Time Re Imagined – un un whisky rar, un statement nonconformist al creatorului său, cu un caracter puternic dat de acestă învechire de 50 de ani.

Olfactiv dezvăluie arome de coajă de portocale și clementine ce fuzionează cu note de Madeira cake (tip pandișpan, cu unt) și zahăr Muscovado; în gust, se simte dulce și catifelat, cu tanini moi și note vanilate; finish incredibil de lung, cu note de stejar și dulci.

Glenfiddich 50 Year Old Simultaneous Time

Acestea fiind spuse, suntem încântați să vă invităm să descoperiți single malt-uri premium Glenfiddich, într-o varietate de expresii, fiecare cu aromele și unicitatea sa, pentru diferite ocazii de consum, de la cocktailuri și evenimente speciale, festive, la seri realxante cu prietenii și familia sau întâlniri de business de etichetă, precum și alte băuturi care se regăsesc în portofoliul William Grant & Sons.

 

Glenfiddich # colecții Glenfiddich # povestea Glenfiddich # gusturile Glenfiddich.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


You've just added this product to the cart: