Când spui Franța, spui vin și gastronomie-artă culinară, spui rafinament în pahar și farfurie, te duci cu gândul la crame cu chateaux-uri și podgorii superbe și la restaurante cu stele Michelin, cu vinoteci valoroase.
Cine nu a auzit de renumitele roșii de Bordeaux, de rose-urile de Provence, de șampaniile unice produse în Champagne sau de alte mari vinuri din Burgundia, Valea Loarei, Cotes du Rhone?

Citește mai mult

Și acestea sunt numai câteva regiuni de tradiție în cultivarea viței-de-vie și producerea de vinuri cunoscute în întreaga lume, 10 regiuni aflându-se pe o listă a zonelor de top, în timp ce și altele își fructifică potențialul terriorului pentru a vinifica ce este mai bun.
De sute de ani, cel mai mare producător de vin al lumii, Franța nu încetează să se reinventeze, să aducă noi vinuri în atenția lumii, păstrând însă tradiția vinurilor care au scris istorie, produse de case cu tradiții de secole.
Franța oferă astăzi unele dintre cle mai bune vinuri ale luii, o mare varietate și la un raport corect calitate preț.
Descoperiți o bucățică din Franța în România, alegând vinuri pentru ocazii speciale, pentru cadouri sau, pur și simplu, pentru momente petrecute în familie ori cu prietenii dintr-o varietate de Chablis-uri, Rose-uri de Provence, Bordeaux-uri ș.a., precum și șampanii rafinate de la mari case de champagne, la secțiunea dedicată acestora.
Barton Guestier, Chateau La Freneraie, Chateau Lapelletrie, Chateau Vieux Cantenac, Louis Boillot, Louis Michel Chablis, Maison Lorgeril sunt numai câteva exemple de nume prezente în portofoliul Dagmar.