“A wine for a king” își poartă cu mândrie cartea de vizită Domeniul Coroanei Segarcea, Segarcea, unul dintre cele douăsprezece domenii date în administrare Casei Regale a României în 1884, în timpul regelui Carol I, de către Parlament.

Vinurile au făcut parte tot timpul din meniul întâlnirilor de protocol ale Casei Regale. După o istorie încărcată, în 2002, domeniul renaște sub vechiul nume prin grija familiei Anghel. În perioada 2002-2008, podgoria este replantată, iar crama este renovată și extinsă. Și iată în 2010, crama se întoarce la Casa Regale, ca furnizor.

Citește mai mult

În 2011-2012, se lansează gamele superpremium Principesa Margareta și Minima Moralia, cupaje sau soiuri pure realizate din struguri aleși de pe cele mai performante parcele, exclusiv din ani cu recolte excepționale.

Iar în 2019, se lansează o altă gamă de referință – Marama, un omagiu adus personalității Reginei Maria a României, cu vinuri provenind din soiuri autohtone.

Un alt vin-omagiu este Sărut, lansat în data de 19 februarie 2021 când s-au implinit 145 de ani de la nașterea artistului Constantin Brâncuși – un rose dintr-un soi francez – Pinot Noir și unul autohton – Fetească Neagră, care celebrează valorile românești prin omagierea celui care le-a surprins cu atâta măiestrie artistică.

Recunoscute internațional încă din anii 1900, vinurile de la Segarcea sunt medaliate și apreciate pe plan internațional, atât la concursuri, cât și de publicații de specialitate, unele cu punctaje foarte bune Robert Parker.