Din Lumea Nouă unde au fost create noi stiluri de vinificiație, Noua Zeelandă dă vinuri proaspete, fructate, intense, acide, atunci când ne referim la cele albe din soiuri precum Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, iar dintre roșii, Syrahul se distinge prin expresivitate, cu notele intense de fructe – prune și cele spicy distinctive de piper negru și Pinot Noir-ul printr-o structură fermă și eleganță, cu note ce variază de la fructe roșii – căpșune, cireșe, la prune, note ierboase și spicy, în funcție de regiunea de proveniență.

Citește mai mult

De asemenea, în Noua Zeelandă, se mai cultivă și alte soiuri, în majoritate de origine franceză, precum si Albarino, Arneis, Tempranillo ș.a.

Chiar dacă dă doar 1% din producția mondială de vin, Noua Zeelandă are cu ce se lăuda din punct de vedere al varietății și expresivității.

În timp ce Marlborough este vestită pentru tipicitatea și unicitatea Sauvignonului Blanc, Hawke’s Bay este cunoscută pentru vinurile din Chardonnay, Syrah-urile impresionante și cupajele roșii, iar Central Otago aduce în prim plan Pinot Noir-uri expresive.

Villa Maria și Cloudy Bay sunt doi dintre cei mai populari producători de vin din Noua Zeelandă ale căror vinuri le regăsiți și în oferta noastră

Vă recomandăm, așadar, să încercați vinuri din Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Shiraz și să simțiți diferențele față de vinurile din soiuri similare din țări consacrate din Lumea Veche.