Viticultura și vinul produs în România sunt printre bijuteriile poporului nostru cu care ne mândrim. România este în topul primelor zece țări producătoare de vin din Europa, iar numeroasele medalii obținute de producătorii români (inclusiv mari medalii de aur) la competiții prestigioase de peste hotare confirmă creșterea calității vinului românesc.

Citește mai mult

În ultimii ani, țara noastră a avut o evoluție fantastică în ceea ce privește creșterea interesului investitorilor români și străini în crame pentru a obține vinuri competitive și de o calitate de necontestat, cooptarea unor oenologi dedicați și cu experiență, atenția acordată celor mai mici detalii de producție, de la adoptarea de tehnologii moderne, la înțelegerea factorilor de maketing/branding atât de necesari în ziua de azi, supuși ochiului critic al consumatorului modern.

Vă oferim vinuri la un raport corect calitate/preț din toate regiunile viticole ale României, de la producători consacrați, crame-pionier care au scris istorie, cu sute de hectare, la crame mai tinere și ambițioase.

Veți putea alege dintr-o diversitate de etichete din soiuri autohtone populare precum: Tămâioasa românească, Feteasca albă, Feteasca regală, Feteasca neagră, precum și din soiuri românești pe care le găsim doar în anumite regiuni – Aligote, Zghihară, Novac, Negru de Drăgășani, Băbeasca neagră.

Alte vinuri din soiuri internaționale care s-au adaptat terroirului din România se alătură acestora: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz ș.a. Nu lipsesc nici cupajele din diferite soiuri românești și internaționale.

Ambalajele sunt variate: sticlă clasică de 0,75 l, Magnumuri 1,5 l, Bag in box (BIB) 2 l, 3 l, 10 l și miniaturi.

Și nu uitați că vinul are marea calitate de a fi un liant social, una dintre cele mai populare la evenimente și petreceri, ieșiri cu prietenii la terase și restaurante, sau pur și simplu, băutura ideală pentru un prânz sau o cină în familie în asocieri savuroase cu mâncarea.