Grappa italienească este unul dintre cele mai cunoscute distilate din struguri, cu o tărie alcoolică ce poate varia între 35 și 60 de grade; cele mai multe sortimente au însă 40, 45 de grade. Este o băutură puternică, “arzătoare”, gustoasă, iar aroma ei depinde de strugurii din care este făcută și de perioada de învechire.

Citește mai mult

Ca o curiozitate, inițial a fost un distilat secundar al vinificatorilor din Italia care “ținea de cald” în nopțile de iarnă, se bea ca ca remediu împotriva diferitelor afecțiuni și ca digestiv, în timp, prin producția comercială și creșterea calității, a început să capteze interesul consumatorilor din toată lumea. Se poate savura la mese, la întâlniri cu prietenii, cu diferite ocazii.

În Italia, se bea, de obicei, la sfârșitul mesei, ca digestiv, straight și rece, în păhăruțe mici, de tip shot.

Grapa autentică se produce doar în Italia, partea italiană a Suediei și San Marino.

Printre tipurile de grapa sunt: Bianca/Tânără – grapa neînvechită, Affinata in legno – maturată în butoi o perioadă scurtă de timp, Vecchia/Invecchiata – maturată cel puțin 12 luni, Riserva/ Stravecchia – maturată cel puțin 18 luni.

De asemenea, grapa poate fi obținută dintr-un singur soi de struguri sau din multe soiuri, de la Pinot Grigio și Muscat, la Glera – soi pentru Prosecco, până la Merlot și Caberet Sauvignon ș.a.m.d. Mai există de asemenea și grappa din regiuni geografice precum Grappa di Barolo.

O băutură populară în Italia cu grappa este Caffe Coretto  – un shot de espresso cu puțină grappa. Voi ați încercat-o?

Printre mărcile și sortimentele de grappa pe care le puteți comanda de la noi se regăsesc Botega Grappa Alexander, Bottega Grappa Fume, Fratelli Branca Chardonnay, Fratelli Branca Moscato Sensea, Fratelli Branca Candolini, Fratelli Branca Prosecco Sensea, Fratelli Branca Granimele, Grappa Prosecco Conegliano Valdobiadenne.

 • Bottega Grapa Alexander 0.7L

  135,01lei
 • ,

  Fratelli Branca Chardonnay Sensea 0.5L

  101,33lei
 • Fratelli Branca Granimele Sensea 0.5L

  101,33lei
 • Fratelli Branca Moscato Sensea 0.5L

  101,33lei
 • Fratelli Branca Prosecco Sensea 0.5L

  101,33lei
 • Bottega Grapa Fume 0.7L

  152,84lei
 • Fratelli Branca Candolini 1L

  132,21lei
 • Grappa Prosecco Conegliano Valdobiadenne 0.7L

  94,01lei