Cadouri bărbați

Cadouri Barbati, Idei cadouri barbati, cadouri pentru barbati

5 Idei de cadouri pentru bărbați.

Alegeri inspirate în materie de băuturi

Dacă google te-a dus pe un site de băuturi când căutai idei de cadouri pentru bărbați – poate fi vorba de un prieten bun, partener, o rudă, coleg sau chiar șef – e primul indiciu că știi că i-ar face plăcere o băutură. Sau poate nu te-ai gândit neapărat să faci cadou o băutură, dar iată că, întâmplător sau nu, ai ajuns aici. Oricum, mai ales dacă știi că cel căruia îi cauți acum un cadou este un iubitor de băuturi de calitate sau poate un consumator ocazional, sigur o sticlă inspirat aleasă îi va face plăcere și va fi un de bun gust. O băutură este mai mereu genul de cadou binevenit şi apreciat pentru cam toate ocaziile – de la o aniversare, o anumită sărbătoare, o vizită, marcarea unei reușite ş.a.

În lista cu recomandări de mai jos, am încercat să dau sugestii în funcție de relația pe care o ai cu cel pentru care urmează să cumperi și de ocazie. Dacă îi știi cât de cât preferințele cu atât mai bine, dacă nu, fă un mic research despre gusturile lui și stilul de viață ori pe rețelele de socializare ori prin cunoștințe comune – sigur afli căte ceva util.

Domanelor le las un mic pont: bărbații vor să se simtă puternici și importanți mereu, așa că cel mai bun cadou pentru un bărbat este unul care să-i evidențieze, dacă vreți, aceste laturi și să-li facă să se simtă “cel mai cel”, mai ales dacă ocazia respectivă e un party sau la o vizită cu mai multe persoane, precum și dacă un apropiat sărbătorește cu tine un moment special


Whisky

Cadouri pentru bărbați

Whisky-ul este o băutură elegantă, asociată bunului gust și unui anumit lifestyle; este o băutură care se savurează din când din când, fie la o ocazie specială, fie când se vrea un moment de relaxare sau convivalitate, nu e chiar everyday drink. Aș spune fără să exagerez că este un cadou prin care îi transmiți și celui căruia i-o dăruiești un mesaj de apreciere/valorizare/stimă.

Poți cumpăra o sticlă de whisky și pentru partenerul de viață, și unui prieten apropiat, unei rude, precum și șefului, dacă ești invitată la o petrecere sau una din aceste persoane are motiv de sărbătorit.

Acum, ce whisky alegi, o să te întrebi, poate pentru că vezi sute de sortimente; cum spuneam mai sus, sfatul meu e să încerci să afli cam ce gusturi are cel căruia i-o dăruiești dacă nu știi și cam ce impresie vrei să îi faci: ce tip de whisky să fie – un scotch single malt, bourbon, irish, cât de vechi să fie, ce arome și ce gust să aibă –  mai fin, mai puternic, mai aromat fructat-floral, afumat ș.a. Aceste detalii le găsești pe etichete sau în descrierile whisky-urilor pe site-urile comercianților/producătorilor

Mai ține cont și în ce măsură este iubitor/pasionat/cunoscător cel care primește whisky-ul; asta pentru a te asigura că îi va plăcea, cât și pentru sporirea impresiei pe care i-o vei face.

Îți las un link unde am scris despre tipurile de whisky care sper să te ajute să faci o alegere bună: Tipuri de whisky

Mai jos găsești idei de whisky – de la nume iconice, cu sute de ani de tradiție care au făcut înconjurul lumii precum precum Ardberg, Balvenie, Gleenfidch, Grants, Johnnie Walker ș.a. la sortimente de whisky autohton, care au făcut vâlvă la lansarea pe covorul roșu anul trecut – Carphatian Single Malt, până la whisky-uri în trend anul asta despre care am scris aici și diferite ediții limitate și/sau aniversare.

Citește: Trenduri pe piața de whisky

 • , ,

  Glenfiddich 12 YO 0.7L

  307,33lei 218,82lei
 • ,

  Carpathian Single Malt Cognac 0.7L

  318,33lei 276,80lei
 • , ,

  Johnnie Walker Gold Label Reserve 0.7L

  278,56lei 208,92lei
 • , ,

  Chivas 18 YO 0.7L

  362,70lei

Coniac

Cadouri pentru bărbați

La fel ca whiskey-ul, coniacul este o băutură classy; o sticlă de la o casă celebră precum Camus, Courvoisier, Hennessy, Martell ș.a. (vezi foto) poate fi un cadou foarte apreciat de cel care o primește.

Savurat seara, coniacul este o plăcere pentru pasionatul de băuturi fine; din nou, la fel ca whiskey-ul, este folosit în unele dintre cele bune cocktailuri, recunoscute mai degrabă ca masculine.

Deși se bea mai degrabă de sine stătător sau la începutul mesei, coniacul face și pairinguri excelente și cu o serie de preparate așa că, dacă știi că cel căruia i-l dăruiești este gurmand, iubitor de gastronomie fină, go for it!

Citește: Coniacul și gastronomia. Mic ghid de asocieri culinare pentru coniac.

Este potrivit și pentru un prieten apropiat, pentru o ocazie în care se sărbătorește ceva special și pentru cineva mai superior ierarhic, să zicem.

Vei vedea pe etichetele de coniac V.S., V.S.O..P, X.O. care indică timpul de învechire al coniacului; de asemenea, înainte să cumperi, citește descrierea care oferă informații despre miros, gust, tărie alcoolică (poate varia destul de mult). Un coniac într-o cutie specială va spori impresia.

Și un vinars românesc bine ales este o idee bună; Brâncoveanu V.S.O.P., maturat în butoaie de stejar de cel puțin 5 ani, este o băutură complexă, bogată care spune și o poveste.

Sau, de ce nu, poți alege un vinars specific Republicii Moldova – aici se numește divin – o alegere inedită cumva, dacă știi că cel care o primește nu a mai gustat până acum un vinars cum se face în Basarabia. Deja ai auzit de bogăția vinurilor molovenești, ar fi timpul și pentru divin.

Citește: Coniacul în cocktailuri fabuloase: rețete clasice și inedite

 • ,

  Martell Cognac VS 0.7L

  177,06lei
 • , ,

  Hennessy Cognac XO 0.7L

  1.432,88lei 1.074,66lei
 • , , ,

  Brancoveanu VSOP 0.7L – Cutie

  124,70lei
 • ,

  Miorita Vinars 25 Ani 0.7L

  368,90lei 295,12lei

Vin

Cadouri pentru bărbați

O sticlă de vin bun este, poate, unul dintre cele mai la îndemână cadouri, să zicem, dacă știi că cel căruia i-o faci cadou e iubitor de vinuri și mai puțin de tărie. Un vin alb mai corpolent, mai auster, un roșu complex, mai vechi, baricat sau, din contră, un roșu proaspăt, fructat pot fi, în egală măsură alegeri bune – evident, la fel, în funcție de ce gusturi știi sau afli că are persoana respectivă.

Vinurile seci, cu un grad de tărie alcoolică mai ridicat, sunt mult mai pe placul domnilor în general, dar nu este o preferință generală. Sigur, dacă este un colecționar, poți opta pentru un vin învechit sau cu potențial de învechire mai mare, iar multe crame oferă informații în sensul ăsta în descrierile vinurilor sau etichete.

Un alt sfat ar fi să cauți un vin dintr-o țară/o regiune despre care știi că cel căruia urmează să i-l dai are o afinitate aparte sau, poate, îi plac vinuri din anumite părți ale Europei sau ale lumii. Pentru a surprinde, poți alege și un vin dintr-un soi specific unui loc, dar vinificat cu succes și în altă țară.

Și preferințele culinare ale acelui om pot fi indicii – alege un vin grecesc dacă știi ca e amator de mâncare grecească, unul italian dacă mănâncă toată ziua paste cu carne, unul franțuzesc dacă e amator de gastronomie fină franțuzească, unul din Lumea Nouă dacă îi place să experimenteze. Sau evident, un vin românesc dacă este fidel preparatelor noastre autohtone tradiționale. La fel, poți alege un vin mai ușor, fructat, proaspăt, mineral dacă e amator de pește și fructe de mare, ori un roșu mai corpolent și complex dacă preferă carnea roșie – steakuri, pastrame etc.

Nu voi intra în detalii legate de soiuri pentru că e posibil să derutez (aromele pot varia uneori destul de mult în funcție de regiune/țara de provenineță, stilul de vinificație, an etc.), dar îți las, orientativ, niște materiale care te pot ajuta să alegi un vin potrivit:

 • , , ,

  Hyperion Feteasca Neagra 0.75L

  126,14lei
 • , ,

  Negru De Purcari Vintage 2019 0.75L + Pahar

  148,75lei
 • ,

  Recas Premium Cuvee Uberland 0.75L

  129,71lei
 • , ,

  Taurasi DOCG 0.75L

  159,46lei

Șampanie

Cadouri pentru bărbați

Indiferent de ocazie și de relația/gradul de apropiere cu persoana sărbătorită, șampania e mereu o alegere cu care e imposibil să dai greș. Este băutura oricărui moment de sărbătorit, a bucuriei, a prieteniei, băutura apropierii dintre oameni și, evident, a iubirii și a seducției.

Și un bărbat și o femeie o vor aprecia deopotrivă.

Îți amintesc că mari personalități ale lumii – printre care bărbați celebri vorbesc laudativ despre ea: Winston Churchill o includea pe lista lucrurilor esenţiale pentru o viaţă fericită, Napoleon spunea Beau şampanie când sunt învingător, pentru a sărbători, dar beau şi când pierd, pentru a mă consola“, iar Dom Perignon căruia legenda îi atribuie descoperirea șampaniei a făcut metaforă elocventă: “Să bei șampanie înseamnă să bei stele”.

La o petrecere mai deosebită, dacă bugetul îți permite, impresionează cu un magnum, pentru iubit alege o ediție mai specială, la fel pentru tată sau frate.

Îți las mai jos un link către un articol în care am scris și despre tipurile de șampanie și care să îți fie de folos pentru a alege o șampanie: Arta unei băuturi fabuloase: șampania: savoir-faire, savoir-boire, savoir-vivre

Dacp este vorba de o petrecere realxată sau o sarbătoare între prieteni, rude apropiate și un alt tip de spumant va fi binevenit – de la un prosecco, la un spumant românesc de calitate.

 • Dom Perignon Blanc 0.75L

  1.885,78lei 1.198,34lei
 • Gh.Mumm Cordon Rouge Cutie 0.75L

  255,36lei
 • Moet Chandon Brut Imperial 0.75L

  352,67lei 282,14lei
 • Alfred Gratien 0.75L

  207,06lei

Băuturi speciale pentru efecte speciale

Cadouri pentru bărbați

Nu în ultimul rând, cum spuneam și la început, atât pentru sporirea impresiei, cât și pentru a da plus valoare cadoului respectiv, ar fi frumos dacă ai cumpăra băutura respectivă într-un ambalaj special – de exemplu într-o cutie cadou și/sau însoțită de pahar/pahare.

Când spun speciale mă mai refer, în funcție de băutură, la termeni precum ediții limitate, aniversare, vechi, craft – de exemplu în cazul spirtoaselor, magnum în cazul vinului sau șampaniei/spumantului, cu un design mai deosebit al sticlei/ambalajului/etichetei ș.a. Cu alte cuvinte, o sticlă pe care nu o vezi chiar peste tot.

Tu ce cadou ai lua acum dintre acestea și pentru cine?

Urmărește-ne pe Facebook, Instagram.

You've just added this product to the cart: