Produsă în unele zone strict delimitate din Mexic, tequila se bazează pe prelucrarea agavelor albastre, ce reprezintă sursa exclusivă de materie primă în cazul variantelor premium.
Băută straight, în shot-uri cu lime, fie în cocktailuri, este una dintre băuturile alcoolice de “încălzire” rapidă, preferate în baruri, pe terase, la plajă, un start bun pentru un party, dar și o însoțitoare a distracției pe parcursul serilor lungi.

Citește mai mult

Cele cinci tipuri de tequila sunt: tequila blanco (plată sau silver) care este tequila nematurată; tequila joven sau oro – tequila blanco amestecată cu alt tip de tequila învechită (reposado, anejo); tequila reposado – tequila învechită butoaie de stejar între două luni și un an, tequila añejo care este maturată în butoaie între unu și trei ani și tequila extra añejo – învechită în butoaie cel puțin trei ani (care se produce relativ recent, din anul 2006).

Deși variantele reposado sau anejo sunt învechite în butoaie ca și alte băuturi distilate, mulți pasionați apreciază mai mult tequila blanco, considerând că aceasta păstrează cel mai bine expresia agavelor din care provine.

Bianco este, de altfel, cea mai pură tequila, redând aroma autentică de agave, lucru firesc având în vedere că nu este maturată, nu este amestecată cu alte ingrediente (unii producători folosesc diferite adosuri pentru a cea noi sortimente), în timp ce alte tipuri – de pildă, sortimentele învechite în butoaie capătă diferite note – vanilie, caramel, ciocolată, scorțișoară, chilli, spre arome de whisky, în cazul celor maturate în butoaie de whiskey.

Și cocktailurile cu tequila fac deliciul iubitorilor de tequila și petreceri: Margarita, Paloma, Tequiala Sunrise, El Diablo, Long Island Ice Tea, Bloody Maria sunt câteva dintre cele mai populare.

Așadar, fie că o beți straight sau în cocktailuri, vă invităm să alegeți din oferta noastră o serie de sortimente de tequila de la branduri consacrate precum Avion, Don Julio, Olmeca, Jose Cuervo, Milagro.