Crama Budureasca este una dintre cele mai mari crame din zona Dealu Mare, regiune prolifică viticolă a României și totodată una dintre cramele cu cele mai mari investiții în echipamente moderne de vinificare și depozitare. Curozitate, este și crama cu cele mai multe baricuri din România – 536!.

Citește mai mult

Vinificatorul cramei, cu peste 30 de ani de experiență, valorifică de la an la an, tot ce este mai bun de pe cele 270 de ha de viță-de-vie cultivate în Gura Vadului, Prahova.

Crama Budureasca are peste 60 de etichete pe toate palierele de preț, de la sticle clasice de 0, 75 ml, la ambalaje bag-in-box, de la vinuri accesibile pentru consumul uzual şi retail, la etichete premium și superpremium adresate segmentului Horeca şi pentru ocazii speciale.

Pe lângă soiurile roșii consacrate în Dealu Mare (Feteasca neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz), crama este recunoscută pentru fume-urile sale sec și demisec, fiind unul dintre puţinii producători din România care obţin vin fume. Budureasca cultivă și vinifică cu succes și soiuri mai puțin specifice zonei precum Busuioaca de Bohotin și Muscat Ottonel.

Budureasca Clasic, Budureasa Premium, Origini, Bristena, cupajele premium Noble White și Noble Five, Organic (bio) sunt câteva dintre gamele reprezentative, iar spumantele albe și rose se regăsesc în gamele Shine şi Prima Stilla.

O categorie aparte o reprezintă sunt vinurile organice, care provin exclusiv din viță-de-vie certificată ca atare și care se regăsesc în gama Organic.

Ambalajele BIB de 2 l și 10 l cuprind o varietate de soiuri albe, rose și roșii, atât monovarietale, cât și cupaje.

Crama Budureasca este și una dintre cramele active în zona de turism viticol din Dealu Mare, cu un view spectaculos asupra întregii regiuni și spații de evenimente unde au loc degustări periodice.