Château Smith Haut Lafitte Pessac-Léognan Grand Cru Classé Blanc 2020 0.75L

0 out of 5

892,50lei

Château Smith Haut-Lafitte este făcut din 90% Sauvignon Blanc, 5% Sémillon și 5% Sauvignon Gris. A fermentat pe drojdii indigene în butoaie de stejar franțuzesc 50% noi, în care a fost apoi maturat timp de 12 luni pe drojdii cu batonaj, înainte de a petrece alte două-trei luni în tanc. Din pahar emană note sprințare de flori de lime, mere Golden delicioase și mango verde, plus aluzii de sămânță de coriandru, ghimbir ras și pietre ude. Pe palatin, corp mediu și o armonie minunată, cu arome frumoase de citrice, aciditate blândă și sfârșit pe note de cretă.

Categorii: ,

Available Options:

Informații suplimentare

Greutate Nu se aplică
Producator

Tara

Regiune

Apelațiune

Gust

Culoare

Cantitate

0.75 L, Bax 6 sticle

Descriere

În 1365, Verrier Dubosc semna primele documente păstrate despre acest domeniu, în care sunt menționate și câteva vinuri. Apoi, la mijlocul secolului al XVIII-lea, proprietatea trece în mâinile lui George Smith, un negustor scoțian de vinuri care i-a dat numele său. În 1842, castelul este cumpărat de Lodi Martin Duffour-Dubergier, primar al Bordeaux-ului și semnatar al Clasificării de la 1855, care l-a ridicat la rangul de Grand Cru Exceptionnel. Ulterior, în 1958, Louis Eschenauer, un negustor celebru, cumpără domeniul ale cărui vinuri le vindea încă de la începutul secolului al XX-lea. Prestigioasa istorie a acestui loc unic ia o nouă turnură în 1990, când intră în proprietatea campionului olimpic de schi Daniel Cathiard care-l scoate din penumbră, transformându-l într-unul din domeniile de frunte din Graves. El a redus la minimum cantitatea de produse chimice și ierbicide folosită în vie, a modernizat complet crama, a crescut proporția de butoaie noi folosite la maturare și, nu în ultimul rând, a apelat la serviciile a trei consultanți celebri, unul dintre ei fiind, bineînțeles, Michel Rolland.   Cele 55 ha de vie ale domeniului sunt situate pe o creastă cu pietriș, la est de Château Haut-Bailly. Vinurile roșii sunt fermentate în inox și maturate în butoaie de stejar 50% noi timp de 15-18 luni, fiind îmbuteliate fără a fi limpezite și filtrate . Nu e de mirare că fiicele lui Daniel și Florence Cathiard au moștenit talentul în afaceri al părinților. Mathilde Thomas-Cathiard și soțul ei Bertrand Thomas au înființat Laboratoarele Caudalie, vestite în întreaga lume pentru produsele cosmetice exclusiviste din sâmburi și lăstari de viță. Iar Alice Tourbier Cathiard conduce, împreună cu soțul ei Jérôme, două lanțuri hoteliere de vis: Les Sources de Caudalie, Palace Champêtre, plus Les Etangs de Corot din Versailles.

Brand

Château Smith Haut-Lafitte