5 super cocktailuri cu vermut

Cocktailuri cu vermut, Negroni, Dry Martini, Bianco&Tonic, Manhattan, Rome with a view

5 super cocktailuri cu vermut

Cocktailuri cu vermut # Negroni # Dry Martini # Bianco&Tonic # Manhattan # Rome with a view

 

Alungă monotonia și oferă-ți momente de răsfăț!

Fin și classy, plăcut la gust cu arome ce variază de la floral-fructate, la vanilie, caramel și condimente, sweet and (or) bitter, vermutul poate fi un excelent aperitiv pentru după amiezele sau serile lungi de iarnă, la un film sau dacă vin prietenii/prietenele pe la voi. Se poate bea și straight și cu apă/gheață și lămâie, dar este și unul din ingredientele de bază ale unor cocktailuri care au făcut înconjurul lumii.

Mixul de note din plantele și condimentele variate care se folosesc la aromatizarea lui îl fac versatil în numeroase combinații cu alte băuturi în cocktailuri savuroase și pentru orice moment de consum. Poți face atâtea dacă ai sticlă de vermut în casă!

Așa că vă propun să ieșiți din monotonie cu câteva cocktailuri care sunt și excelente însoțitoare pentru platouri-aperitive variate cu mezeluri, măsline, brânzeturi, biscuți, fructe uscate, bruschette sau canape-uri variate ș.a.

La fel de bine, la polul opus se asociază foarte bine la o pauză de relaxare și răsfăț și cu prăjituri festive cum sunt cele de Crăciun, cu fructe uscate, cu nuci și alune, precum și cu prăjituri cu cafea și ciocolată.

Cocktail Manhattan cu bourbon si vermut, Cocktailuri cu vermut, Negroni, Dry Martini, Bianco&Tonic, Manhattan, Rome with a view

Vermutul alb, straight, este un bun însoțitor pentru fructe de mare și brâzeturi proaspete, iar cel roșu pentru preparate din carne, evident și brânzeturi albastre.

Cine nu auzit de Dry Martini, Negroni ori Manhattan, doar câteva dintre cocktailurile celebre cu vermut? Cele mai multe se prepară foarte simplu și nici nu necesită multe ingrediente. În plus, au și aura asta elegantă-sexy și vin cu senzația de dolce far niente. Așa că vă puteți imagina că sunteți chiar în patria vermutului, la un bar sau la un restaurant italian. Și vă mai spun și niște povești despre aceste cocktailuri ici-colo.

Puteți folosi orice brand de vermut/vermouth doriți, eu am dat mai jos câteva exemple dintre cele mai cunoscute.

Pont, tot pentru serile de iarnă, puneți câteva picături de vermut dry și în vinul fiert, lângă condimente și fructele pe care le mai folosiți, va fi grozav!

 • Bottega Rosso 0.75L

  139,92lei
 • Cinzano Bianco 1L

  55,82lei
 • Cinzano Rosso 1L

  55,82lei
 • Angelli Rosso 0.75L

  30,45lei

Negroni Cocktail

Negroni Cocktail

Negroni poartă numele contelui italian – Camillo Negroni – și a fost inventat după ce acesta l-a rugat pe barmanul Fosco Scarzelli să adauge ceva mai mai mult alcool unui Americano. Pentru a-l diferenția însă de alte băuturi, barmanul a adăugat coajă de portocală în locul clasicei coji de lămâie folosite, de regulă, în multe cocktailuri. Se întâmpla în Florența în 1919.

Așa se năștea unul dintre cele mai populare cocktailuri nu doar cu vermut, ci la modul general vorbind – iconicul Negroni, cu numele contelui. Avea să cunoască o popularitate explozivă rapid. Succesul noului cocktail a fost fundația pentru distileria Negroni, pe care familia contelui o înființează în același an în Treviso.

Ingrediente Negroni

Mod de preparare Negroni

Amestecați toate ingredientele într-un pahar umplut cu gheață. Decorați cu o feliuță de portocală. Piece of cake, nu? Simplu de făcut, dar complex, generos în gust! (www.cinzano.com)

 

Dry Martini Cocktail

Dry Martini Cocktail

La fel cum am mai văzut și la altele cocktailuri, istora inventării rețetelor de Dry Martini se pierde în timp. Cea mai veche rețetă apărea în ediția din 1888 (!) Harry Johnson’s “New and Improved Bartenders Manual”.

Harry Johnson a folosit Old Tom Gin, vermut dulce (!), lichor de portocale, bitter și sirop.

În timp, însă, rețeta a avut variații atât în ceea ce privește ingredientele, cât și cantitățile lor.

A  apărut vermutul sec care l-a înlocuit pe cel dulce, iar azi sunt acceptate mai multe variații de Dry Martini care folosesc în cantități diferite doar vermut și gin, decorate cu coajă de lămâie și/sau cu măsline.

Ingrediente Dry Martini

 • Cinzano Extra Dry 10 ml
 • Gin 60 ml
 • Gheață
 • Garnish: coajă de lămâie sau o măslină/măsline verzi

Mod de preparare Dry Martini

Turnați îngredientele într-un shaker și adăugați și gheață. Amestecați bine și strecurați într-un pahar cu cupă răcit în prealabil. Decorați cu coaja de lămâie sau cu măsline verzi (pe o scobitoare sau, pur și simplu, puse direct în pahar). (www.cinzano.com)

 

Bianco&Tonic Cocktail

Bianco&Tonic Cocktail

Haideți să vedem și un vermut tonic, ideal pentru zilele de week-end după shpping ori pentru serile în care veniți obosiți de la job. www.martini.com recomandă și la gustări îl puteți bea.

Dulceața cocktailului cade perfect pe aperitive aromate, pline. De exemplu, anghinarele marinate grill sau focaccia cu condimente, proaspătă și caldă, fac paringuri bune cu acest Martini Bianco &Tonic. Altfel îți veți savura!

Ingrediente Bianco&Tonic

 • Martini Bianco 75 ml
 • Apă tonică 75 ml
 • Gheață
 • Garnish: o feliuță de lime

Mod de preparare Bianco&Tonic

Umpleți cu gheață un pahar  cu cupa largă. Turnați cantități egale de Martini Bianco și apă tonică. Amestecați ușor câteva secunde. Garnisiți cu feliuța de lime.

 

Manhattan Cocktail

Manhattan Cocktail

Manhattan este unul dintre cocktailurile care au devenit faimoase în scurt timp de la inventarea lor, ba chiar surse spun că ar fi cocktailul cel mai rapid devenit celebru. A fost creat în clubul cu același nume din New York City – Manhattan Club, undeva prin anii 1880.

Și acesta se prepară rapid, iar combinația de whisky american și vermouth italian cu câteva picături de bitter este foarte gustoasă. Definiția a ceea ce trebuie să fie un cocktail!

Ingrediente Manhattan

Mod de preparare Manhattan

Umpleți un shaker cu gheață, adăugați toate ingredientele în ordinea de mai sus și amestecați. Strecurați într-un pahar de cocktail. Decorați cu cireașa Maraschino. (www.carpano.com)

 

Rome with a view Cocktail

Rome with a view Cocktail

Iar cu acest cocktail cu nume tematic vă trimit mai mult cu gândul la Roma deși el a fost creat în Attaboy, New York. Combinația de ingrediente folosite mi se pare foarte inspirată.

Un cocktail signature Michael McIlroy (www.cinzano.com).

Ingrediente Rome with a view

 • Campari 30 ml
 • Cinzano Extra Dry 30 ml
 • Suc de lime 30 ml
 • Sirop de zahăr 22,5 ml
 • Apă minerală
 • Gheață
 • Garnish: o feliuță de portocală

Mod de preparare Rome with a view

Amestecați toate ingredientele, mai puțin apa minerală și strecurați apoi într-un pahar cu gheață. Umpleți paharul cu apă minerală. Garnisiți cu o feliuță de portocală.

 • Cinzano Dry 1L

  44,80lei
 • Bottega Bianco 0.75L

  139,92lei
 • Angelli Rosato 1L

  38,08lei
 • Angelli Bianco 1L

  38,08lei

Cocktailuri cu vermut # Negroni # Dry Martini # Bianco&Tonic # Manhattan # Rome with a view

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


You've just added this product to the cart: