Băutura socializării, a preteniei, a cocktaliurilor și party-urilor, a brunch-urilor si a teraselor –popularul și îndrăgitul prosecco e unul dintre cele mai faimoase spumante din lume, alături de șampania franțuzească și cava spaniolă – o marcă exclusiv italianească.

Citește mai mult

Cu producție anuală de peste 300 de milioane de sticle, prosecco a devenit un rival serios al celebrei șampanii, reușind în ultimii ani să obțină vânzari la export de peste 2 miliarde de euro, la care se adăgă un respectabil consum intern.

Caracterul mai accesibil, cu arome proaspete predominante de măr verde, pere sau piersici, cu tușe citrice sau florale și un preț atractiv de loc de neglijat, l-au făcut apreciat de o largă categorie de consumatori, luând distanță de stilul mai elitist și imaginea vădit aspirațională a mult mai titratului său concurent de dincolo de Alpi.

Prosecco se obține așadar din struguri Glera, în proporție de cel puțin 85%, iar DOC Prosecco se întinde în mai multe provinicii din regiunile Veneto și Friuli Venezia Giulia, dar două regiuni, Vladobiadenne-Conegliano și Asolo, au primit titlul de DOCG, unde G ul este o garanție a calității, prin controlul productivității per hectar.

Veți regăsi în oferta noastră numeroase sortimente disponibile pentru o varietate de ocazii de consum și de gusturi atât în sticla clasică de 0, 75, magnumuri, dublu magnumuri, cutii de tip cadou cu prosecco și pahare incluse precum și miniaturi.

Bottega Gold, Bottega Petale Amore Moscato, Bottega Rose Gold, Mionetto, Valdobiadenne sunt câteva exeple.

Alături de acestea regasiți și o avrietate de alte spumante – Asti, Cinzano Pro Spritz, Fergehttina, Freixnet italian, Gancia, Mionetto Il Hugo, Mionetto Il Spritz, Terra Serena Frizante și Terra Serena Spumante.