GAIA S NEMEA, GAIA WINES, SEC, 0.75L
135,32lei
GAIA S, un vin cu origini în Koutsi, Nemea, îmbină armonios strugurele Agiorgitiko cu Syrah-ul francez, oferind un buchet intens de fructe negre, vanilie și condimente, cu taninuri catifelate și un potențial de învechire sugerat de 2-3 ani, perfect pentru a însoți fructe de mare, pește și preparate cu arome moderate.
Available Options:
- Informații suplimentare
- Descriere
- Brand
Descriere
La începutul anului 2007, în Koutsi, Nemea, GAIA a introdus GAIA S, o nouă creație care combină mult îndrăgitul strugure indigen Agiorgitiko cu Syrahul francez. Astfel interpretarea acestui S este lăsată la preferința dumneavoastră: S pentru Syrah, sau S pentru Super Nemea.
Strugurii provin din podgoria privată a GAIA din Koutsi de sus, în Nemea, vinul GAIA S fiind învechit timp de 12 luni în butoaie de stejar francez de 225 litri, care provin din pădurile Nevers & Allier din centrul Franței.
Atunci când este îmbuteliat, fără a fi supus vreunei proceduri de filtrare sau proceduri suplimentare, acesta este maturat timp de cel puțin cinci luni înainte de a fi lansat pe piață.
Note de Degustare
Olfactiv, oferă un buchet intens și complex de fructe negre precum mure, coacăze negre și prune, însoțite de note de vanilie, cacao și condimente precum cuișoare și scorțișoară. Notele subtile de piele, tutun și arome de pământ completează profilul aromatic, oferind o experiență pe mai multe straturi.
Gustativ, acest vin este plin și bogat, cu taninuri catifelate care adaugă structură și profunzime, lăsând un final lung și neted. Aromele dominante sunt fructele negre coapte precum cireșele negre și coacăzele negre, completate de note de stejar și o notă subtilă de dulceață.
Finalul este lung și persistent, reluând aromele fructelor și ale stejarului, lăsând un postgust complex de condimente și ciocolată neagră.
Asocieri Culinare
Acest vin se se poate asocia foarte bine cu fructe de mare, pește la grătar, salate și brânzeturi maturate, dar și cu sushi sau produse culinare picante.
De altfel, îl puteți servi răcit la 10°C lângă un fel principal cum este carnea de miel înăbușita în sos de lămâie, sau în general cu produse cu arome de intensitate moderată, unde predomină sarea, saramura sau uleiul.
Nu evitați să vă pregătiți pentru masă turnând THALASSITIS într-un decantor mare, cu jumătate de oră înainte de servire. Cu siguranță veți fi mulțumit de rezultat!
Potențial de Învechire
Învechirea acestui vin alb grecesc îi va marca și potența caracterul inconfundabil prin buchet, catifelare și evidențiere a aromelor secundare, desăvârșindu-l odată cu trecerea timpului.
Sugestia noastră pentru THALASSITIS este învechirea pentru încă 2-3 ani, ceea ce va duce la diminuarea dimensiunii sale minerale specifică unui vin de Santorini, în timp ce aromele sale de fructe și miere se vor extinde.