- Informații suplimentare
- Descriere
- Brand
Informații suplimentare
Greutate | Nu se aplică |
---|---|
Tara | |
Crama | |
Gama | |
Gust | |
Culoare | |
Cantitate | 0.75 L, Bax 6 sticle |
Descriere
AREAL:
Latitudine: 45°02 ́- 45°04 ́latitudine nordică; Longitudine: 26°23 ́- 26°26 ́longitudine estică. Climă: Temperat continentală cu influențe mediteraneene, temperatura medie anuală 10° Celsius, precipitații medii anuale 513 mm; Relief: Subcarpați, altitudine medie 500 m, expunere sudică; Tip de sol: Brunroșcat de pădure cu calcar.
VINIFICAȚIE:
Strugurii au fost culeși manual în lădițe de 15 kg, ulterior au fost sortați cu grijă. Partenerii de cupaj au fost vinificați separat, macerarea la rece pentru Busuioacă a durat aproximativ 36 de ore, iar pentru Pinot Noir și Shiraz doar cateva ore. Fermentația alcoolică la temperatură controlată s-a făcut la 13-14 grade Celsius, în vase de inox, vreme de 10-15 zile. Vinurile tinere au fost păstrate separat timp de cinci luni pe drojdia fină de fermentatie, pană la realizarea cupajului final.
DEGUSTARE:
Culoare tipică pentru un cupaj din soiuri importante, de floare de piersic, strălucitoare. Olfactiv, pune în evidență note de dulceata de petale de trandafir, fructe roșii mici, coapte și zemoase. Gustul este tonic și răcoros, dominat de fructe roșii de pădure, senzații verzi-ierboase și citrice (frunză de portocal), care conduc către exoticul eucalipt. Prelung postgustul cu aliuri fructate.
SERVIRE:
8° – 10° Celsius. Ideal pentru gourmet, un partener versatil, poate fi servit deopotrivă cu fructe de mare și pește gras, cu preparate condimentate și usor picante din carne roșie (miel), dar și cu desert de fructe.
NOTE ANALITICE:
Concentrație alcoolică=13% vol.; Zahăr rezidual=1,3 g/l; Aciditate totală=6,02 g/l; Aciditate volatilă=0,46 g/l