Coniacul în cocktailuri fabuloase: rețete clasice și inedite

Coniacul în cocktailuri fabuloase

Coniacul în cocktailuri fabuloase: rețete clasice și inedite

Coniacul în cocktailuri # Sidecar Cocktail # Manhattan în varianta cu coniac # Coniac și șampanie # French 75 Cocktail # Cognac&Champagne  # Vieux Carré Cocktail # Cognac with coffee.

 

Dacă într-un articol precedent vă povesteam cum putem asocia coniacul în funcție de aromele și vechimea lui cu diferite preparate culinare pentru a ne bucura și mai bine de gustul lor împreună, de data asta, vă las câteva rețete de cocktailuri cu coniac – cu ce băuturi și ingrediente face coniacul cele mai bune match-uri. Așa cum v-am obișnuit, am strecurat și câteva povești și curiozități din spatele creării lor.

  • , , ,

    Brancoveanu VS 0.7L

    87,74lei
  • ,

    Courvoisier VS 0.7L

    198,52lei 158,82lei
  • ,

    Bardar 10 Ani 0.5L + 2 Pahare

    89,25lei
  • , ,

    Hennessy Cognac VS 0.7L

    254,70lei

Sidecar Cocktail

Încep cu iconicul Sidecar, fără îndoială, unul printre ele populare cocktailuri cu coniac și unul dintre clasicele apreciate all time. Inventat în anul 1919, la Harry’s New York Bar din Paris, începea să facă furori prin anii 1919-1920 la cele mai selecte și la modă petreceri din Paris, până în Londra.

Sidecar Cocktail

Numele Sidecar face trimitere la faptul că acest cocktail ar fi fost făcut astfel pentru un căpitan din armata americană care venea în barul respectiv cu motocicleta și nu voia o băutură straight.

Deși este simplu de preparat din doar trei ingrediente, pe atât de aparte, complexă și intensă este aroma dată de amestecarea acestora – alcoolul și savoarea coniacului intens și fructat cu aroma specifică din triplu sec și nota sour a sucului de lâmâie fac un match armonios și gustos.

Și azi, puternic și elegant deopotrivă, Sidecar rămâne una dintre băuturile best off în cele mai tari baruri ale lumii.

Un cocktail Sidecar bine balansat cere un coniac mai aromatic, de aceea și alegerea de mai jos – Camus VS, cu notele lui distinctive bogat fructate.

Ingrediente Sidecar Cocktail

  • Coniac (recomandare: Camus VS) 50 ml
  • Triplu sec 20 ml
  • Fresh de lămâie 20 ml
  • Ganish: coajă de lămâie sau de portocală

Mod de preparare Sidecar Cocktail

Amstecați toate ingredentele într-un shaker cu cuburi de gheață și agitați bine până la răcire. Strecurați cocktailul într-un pahar răcit. Decorați cu coajă de lămâie sau de portocală.

 

Manhattan în varianta cu coniac

Manhattan în varianta cu coniac

Rețeta clasică de Manhattan care se prepară cu whiskey poate fi adaptată și cu coniac pentru iubitorii acestei băuturi. Recomandarea vine de la Casa Hennessy – gustul dulceag al coniacului se combină foarte bine cu aroma vermutului, dezvăluind un altfel de match, inedit.

Ingrediente Manhattan (cu coniac)

  • Coniac (recomandare: Hennessy VSOP/VSOP. Privilège) 50 ml
  • Vermut dulce 20 ml
  • Bitter 2 picături
  • Garnish: o feliuță de coajă de portocală spiralată (sau o cireașă glasată.) 

Mod de preparare Manhattan (cu coniac)

Puneți toate ingredientele într-un pahar de tip mixing glass și amestecați-le timp de 10 secunde. Strecurați băutura rezultată într-un pahar de șampanie cu cupă. Decorați cu coajă de portocală sau cu cireașa glasată.

  • , , , ,

    Brancoveanu XO Book 2019 0.7L

    323,68lei
  • ,

    Martell Cognac XO 0.7L

    1.079,54lei
  • , ,

    Bardar Platinum XXO 25 Ani 0.7L

    998,41lei
  • , ,

    Camus XO 0.7L

    712,54lei

Coniac și șampanie

Coniacul nu avea cum să nu se întâlnească și cu șampania – ambele băuturi de bun gust, rafinate, cu tentă festivă, dar și de vacanță. Îl puteți prepara la fel de bine la voi acasă, la o aniversare sau să vă bucurați de el la cină, la un party de tip cocktail sau la barul ori pe terasa unui hotel. Așa că vă las două rețete, una estivală și una mai festivă, “wormy”, dacă vreți.

 

French 75 Cocktail

French 75 Cocktail

Deși știm foarte bine clasicul French 75 preparat din șampanie și gin, și coniacul este alegere bună în acest cocktail dacă ne gândim la aromele pe care le aduce.

Combinația de coniac și șampanie este întotdeauna un mariaj absolut gustos, scrie site-ul Casei Hennessy, care dă rețeta de French 75 a master mixologistului Jordan Bushell.

Ingrediente French 75 Cocktail

Mod de preparare French 75 Cocktail

Amestecați coniacul, siropul de zahăr simplu și freshul de lămâie direct într-un pahar tip flute.
Umpleți paharul cu șampanie și garnisiți cu coaja de lămâie.

  • , , ,

    Brancoveanu VSOP 0.7L

    121,38lei 97,10lei
  • , , ,

    Brancoveanu VS 0.7L

    87,74lei
  • ,

    Martell Cognac VS 0.7L

    177,06lei
  • , ,

    Camus VSOP 0.7L

    279,83lei

Cognac&Champagne Cocktail 

Mai jos, o altă rețetă a Casei Martell, de data aceasta îmbogățită cu sirop de grepfruit cu condimente. Fructat și catifelat, Martell VS este excelent în cocktailuri.

Cognac&Champagne Cocktail 

Ingrediente Cognac&Champagne

  • Coniac (recomandare: Martell VS) 30 ml
  • Sirop de grepfruit și cuișoare (home made) 30 ml
  • Suc de grepfruit pentru sirop 30 ml
  • Zahăr pentru sirop 100 g
  • Cuișoare 2 buc.
  • Scorțișoară 1 bețișor
  • Șampanie 75 ml
  • Absint (opțional) o picătură
  • Cburi de gheață
  • Garnish: coajă de lămâie

Mod de preparare Cognac&Champagne

Mai întâi puneți sucul de grepfruit și condimentele într-o tigaie, aduceți amestecul până la punctul de fierbere și lăsați-l deoparte o oră.

Amestecați două părți din sucul de grepfruit combinat cu condimentele cu o parte zahăr până la dizolvarea completă a zahărului. Strecurați bine (de două ori) în pahar. Amestecați cu o lingură de bar.

Umpleți apoi paharul cu șampanie. Garnisiți cu coaja de lămâie. Pentru un twist și un gust mai puterni și inedit, puteți pune și o picătură de absint.

Serviți-l cu gheață într-un pahar de șampanie cu cupă rotundă.

  • Moet Chandon Brut Imperial 0.75L

    352,67lei 282,14lei
  • Gh.Mumm Cordon Rouge 0.75L

    251,83lei
  • Alfred Gratien 0.75L

    214,20lei
  • Dom Perignon Blanc 0.75L

    1.885,78lei 1.198,34lei

Vieux Carré Cocktail

Un mix de arome ușor dulcege, spicy, ierboase, citrice și afumate, Vieux Carré este similar Manhatanului clasic (cu whiskey), dar mai complex datorită coniacului și celor două tipuri de bitter folosite în prepararea lui. Acest cocktail a fost trecut pe lista băuturilor “Unforgettables” de International Bartenders Association (IBA).

Vieux Carré Cocktail

Inventat de barmanul Walter Bergeron, la Carousel Bar de la Hotel Monteleone din New Orleans, Vieux Carré este una băuturile statement ale orașului din Louisiana.

Numele a fost ales prin traducerea “Old square” în franceză pentru a face trimitere la Cartierul Francez.

Ingrediente Vieux Carré Cocktail

  • Whisky (recomandare: Glenlivet 15 Y.O) 25 ml
  • Coniac (recomandare: Martell VS) 25 ml
  • Vermut dulce 25 ml
  • Lichior pe bază de coniac (Benedectine) 10 ml
  • Bitter Peychaud sau alt bitter tip Creole style 2 pcături
  • Bitter aromatic o picătură
  • Cuburi de gheață

Mod de preparare Vieux Carré Cocktail

Puneți toate ingredientele într-un blender peste cuburi de gheață. Amestecați cu o linguriță de bar timp de 10-15 secunde. Strecurați într-un pahar rock peste cuburi de gheață sau într-un pahar cu cupă răcit. Decorați cu coajă de lămâie (rețetă Genlivet).

  • , , ,

    Brancoveanu XO 0.7L – Cutie

    267,49lei
  • , , ,

    Bardar 5 Ani 0.5L + 2 Shoot-uri

    40,46lei
  • , ,

    Brancoveanu XO + 2 Pahare

    294,24lei
  • , , ,

    Bardar 7 Ani 0.5L + 2 Shoot-uri

    54,74lei

Cognac with coffee 

Ultimul, dar nu cel din urmă mix fabulos ne aduce împreună coniacul și cafeaua plus alte ingrediente surpriză într-o băutură full body și gourmet.

Cognac with coffee 

Ingrediente Cognac with coffee 

  • Coniac (recomandare Martell VS sau Noblige) 30 ml
  • Cremă de cocos dulce 30 ml
  • Frișcă de cocos 30 g
  • Zahăr 10 g
  • Piure de mango (opțional, pentru un plus aromă) 10 g
  • Zahăr pentru piure-ul de mango 30 g
  • Un shot de espresso 30 ml
  • Ciocolată rasă albă și neagră
  • Gheață

Mod de preparare Cognac with coffee 

Măsurați cantitatățile ingredientelor cu un jigger înainte de a le combina în cocktail. Dacă vreți să adăugați piure de mango, îl puteți prepara simplu dintr-un mango blenduit cu 30 de grame de zahăr.

Puneți coniacul, crema de cocos și espresso într-un shaker. Agitați bine.

Steecurați băutura într-un pahar cu gheață. Radeți deasupra ciocolată albă și neagră.

 

Coniacul în cocktailuri # Sidecar Cocktail # Manhattan în varianta cu coniac # Coniac și șampanie # French 75 Cocktail # Cognac&Champagne Cocktail  # Vieux Carré Cocktail # Cognac with coffee.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


You've just added this product to the cart: