Vinuri noi, exclusiv în portofoliul Dagmar: Terre del Noce, gustul naturii pure și sălbatice de la poalele Dolomiţilor

Vinuri noi, exclusiv în portofoliul Dagmar: Terre del Noce, gustul naturii pure și sălbatice de la poalele Dolomiţilor

Terre del Noce sunt vinurile din podgoriile cultivate de-a lungul râului Noce, la poalele pitoreștilor Dolomiți italieni, Trentino-Alto Adige, cu aceleași nume.

Încep articolul acesta propunându-vă să aruncaţi o privire peste pagina Terre del Noce: peisajul cu vițele-de-vie înverzite înconjurate de munţii maiestuoși este magnific; natura creează aici un microclimat unic, favorabil viţei-de-vie.

Dolomiții par că îmbrățișează viile, la propriu şi la figurat, protejându-le de umiditate și de vânt, atenuând temperaturile și reflectând soarele alpin în frunzele vițelor, având astfel un rol însemnat în producția de struguri de calitate, naturali, sănătoși, proaspeți.
Râul Noce vine, evident, cu influența lui, de unde și numele vinurilor, fiind o sursă de apă naturală permanentă pentru vii. În trecut, râul Noce străbătea acest teritoriu, formând treptat, în timp, depozite aluvionare.
Aceste depozite s-au stratificat, rezultând soluri foarte fertile, ideale pentru cultivarea viței-de-vie și obținerea de struguri sănătoși, parfumaţi.

Am intrat un pic în povestea şi atmosfera acestor pământuri – terre – ca să înțelegem mai bine provenienţa strugurilor și vinurile pe care le dau.
Apoi, strugurii sunt culeși exclusiv manual astfel că doar cei mai buni ajung în doar câteva ore de la culegere în crama modernă unde sunt vinificați cu pricepere de specialiștii enologi.
Calitatea lor se reflectă în caracterul proaspăt, crispy și citric al vinurilor rezultate. Și nu în ultimul rând, aceste vinuri sunt vegane, expresii reușite ale acestui terroir deosebit. Încă un motiv de încercat noile vinuri Terre del Noce .

“Vinurile Terre del Noce își extrag culorile și aromele munților Dolomiți care înconjoară viile. Gustul lor ne trimite la natura pură și sălbatică, sunt savuroase <<mouth-watering>> şi proaspete ca izvoarele de munte”, scrie poetic site-ul Terre del Noce.

Vinurile se află în portofoliul grupului Mezzacorona care cultivă viță-de-vie de 120 de ani, din 1904, fiind una dintre primele asociații de cultivatori din Italia, cu permanentă atenție la terroir și evoluând în timp cu utilizarea tehnologiilor de ultimă generație

Iată și cele trei sortimente de vinuri Terre del Noce pe care le găsiți, din această primăvară, exclusiv în oferta Dagmar la un raport foarte bun calitate/preţ.

Pinot Grigio, Vigneti delle Dolomiti IGT

 

Un vin prietenos, plăcut, delicat și elegant totodată, excelent pentru aperitive ușoare, pește și pui și o varietate de preparate cu legume. Acest Pinot Grigio este produs din struguri provenind din podgorii situate de-a lungul râurilor Adige și Noce, unde își găsesc un habitat ideal, datorită solului fertil. Ne întâmpină cu o frumoasă culoare de vară – un galben pai luminos şi un parfum plăcut, fructat, delicat cu o notă florală de mușețel.
În gust se simte la fel de plăcut, elegant cu aciditate elegantă. Are note fructate de măr și banană, o atingere florală și un final crispy.
Face asocieri culinare foarte bune cu startere, precum spuneam mai sus, mai ușoare, preparate pe bază de legume, precum și cu pește alb, carne albă de pui mai ales.
Sec. 12% vol. alc. Temperatură de servire: 10-12 grade Celsius.

Ca o curiozitate, soiul Pinot Grigio a ajuns în Adige prima dată în preajma anilor 1950 pentru a se produce vin rose. Abia după mult timp – prin anii 1970 și după mult progres în vinificație, cramele încep să vinifice acest soi în alb – și s-au meritat așteptarea și munca: vinurile obținute sunt bogate în arome, suple și cu o aciditate mai scăzută.

Pinot Grigio Rose, Vignetti delle Dolomiti IGT

Un Pinot unic rose – promite producătorul, care se întoarce la “rădăcinile” soiului Pinot Grigio vinificat în rose mult timp în trecut, care se remarcă prin prospețime, aromele plăcute și eleganță.
De culoare roz pal cu reflexii arămii, foarte frumoasă și elegantă și ea, îmbie cu note plăcute, fructate la nas, iar în gust, ne aduce arome de fructe roșii și fructe cu sâmbure de primăvară-vară și o aciditate delicată; final lung, proaspăt. De savurat lângă preparate ușoare din carne albă și pește, preparate din legume.
Sec.12% vol. alc. Temperatură de servire: 6-8 grade Celsius.

Strugurii Pinot Grigio din podgoriile situate de-a lungul râului Noce, la poalele munților Dolomiți îşi găsesc aici clima ideală și un sol foarte fertil.

Merlot, Vignetti delle Dolomiti IGT

Elegant, suplu, dominat de note de fructe de pădure, acest Merlot provine din struguri cultivaţi în cele mai bune parcele din nordul regiunii Arco.
Un vin complex atât din punct de vedere al culorii, cât şi al aromelor olfactive şi gustativ. Ne tentează cu un roşu granat foarte frumos şi nas intens de fructe coapte cu o notă uşoară specifică dată de maturarea la baric. Gust intens de fructe coapte, un vin bine structurat. Se asociază foarte bine cu preparate din carne roşie, precum şi cu diferite brânzeturi.
Este maturat la baric între 6-8 luni.
Sec. 12,5% vol. alc. Temperatură de servire: 15-18 grade Celsius.

Mai multe detalii despre vinificaţie găsiţi în fişele vinurilor în acest link, precum şi informaţii despre preţuri şi despre cum le puteţi comanda:
https://dagmar.ro/?s=terre+del+noce&amp;post_type=product&amp;dgwt_wcas=1.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


You've just added this product to the cart: