Vin Alb Gai’a Thalassitis Santorini DOP, Assyrtiko, Gaia Wines, Sec, 0.75L
192,48lei
Thalassitis de la Gaia Wines Santorini este un vin alb cu arome intense de citrice și o aciditate crocantă, perfect echilibrat pentru a însoți fructe de mare, pește și salate răcoritoare.
Available Options:
- Informații suplimentare
- Descriere
- Brand
Informații suplimentare
Producator | |
---|---|
Tara | |
Gust | |
Culoare | |
Cantitate | 0.75 L, Bax 6 sticle |
Descriere
Thalassitis de la crama Gaia Wines Santorini este un vin alb de Santorini, prin excelență. Acesta întruchipează în esența terroir-ului său atât terenul vulcanic, arid, compus din cenușă vulcanică care hrănește strugurii Assyrtiko, cât și mângâierea brizelor sărate ale mării Egee.
Toți strugurii Assyrtiko selectați pentru THALASSITIS provin exclusiv din podgoriile din regiunile Episkopi, Akrotiri și Pyrgos. Viile din aceste regiuni au aproape 80 de ani. Randamentul deosebit de scăzut care nu depășește niciodată 25 hl/ha combinat cu terenul și soiul local, rezultă într-un vin exuberant, cu o personalitate puternică.
Santorini – locul cu mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă, mai mulți asini decât bărbați!
Note de Degustare
Olfactiv, oferă cu preponderență arome citrice intense! Lămâie, lime și grapefruit, completate secundar de note de piersici albe și caise dar și de note de mineralitate și sare de mare.
În gust, acest vin este uscat, aspru, cu o aciditate crocantă care echilibrează bogăția fructelor, lăsând o senzație de răcoare. Aromele dominante sunt cele de citrice gustoase precum lămâie și lime, însoțite de note subtile de ierburi și o mineralitate sărată care reflectă apropierea podgoriei de mare.
Finalul este lung și persistent, reluând aromele fructelor și solului vulcanic, lăsând un aspect plăcut.
Postgustul este ușor mineral, proaspăt și cu aroma de coajă de lămâie.
Asocieri Culinare
Acest vin se poate asocia foarte bine cu fructe de mare, pește la grătar, salate și brânzeturi maturate, dar și cu sushi sau produse culinare picante.
De altfel, îl puteți servi răcit la 10°C lângă un fel principal cum este carnea de miel înăbușita în sos de lămâie, sau în general cu produse cu arome de intensitate moderată, unde predomină sarea, saramura sau uleiul.
Nu evitați să vă pregătiți pentru masă turnând THALASSITIS într-un decantor mare, cu jumătate de oră înainte de servire. Cu siguranță veți fi mulțumit de rezultat!