- Informații suplimentare
- Descriere
- Brand
Informații suplimentare
Greutate | Nu se aplică |
---|---|
Tara | |
Crama | |
Gama | |
Gust | |
Culoare | |
Cantitate | 0.75 L, Bax 6 sticle |
Descriere
AREAL:
Latitudine: 45°02 ́- 45°04 ́latitudine nordică; Longitudine: 26°23 ́- 26°26 ́longitudine estică. Climă: Temperat continentală cu influențe mediteraneene, temperatura medie anuală 10° Celsius, precipitații medii anuale 513 mm; Relief: Subcarpați, altitudine medie 500 m, expunere sudică; Tip de sol: Brunroșcat de pădure cu calcar.
VINIFICAȚIE:
Strugurii au fost culeși manual în lădițe de 15 kg iar ulterior au fost sortați cu grijă. Macerarea boabelor de struguri a durat între 3 și 4 zile iar fermentația alcoolică controlată la 24°-28 °C, între 7-10 zile, pe pieliță. După un an de maturare la baricuri și budane vinul a fost cupajat, după care au mai urmat șase luni de învechire în sticlă.
DEGUSTARE:
Culoare roșu rubin, intens și stratificat. Consistent și dens. Olfactul este dominat de fructele roșii, mure si cirese negre, alături de condimente clasice precum scorțișoară și cuișoare, frunză de tutun galbenă și note vegetale. Aciditate foarte buna cu un alcool bine integrat. În gust primează note fructate de afine și cireșe zemoase, urmate de subtile note de baric. Vin cu personalitate si potențial bun de învechire. Post gust lung.
SERVIRE:
14°-18° Celsius. Se recomandă alături de steak-uri generoase, platouri cu mezeluri sau brânzeturi maturate, paste cu sosuri de brânză, trufe cu ciocolată amăruie.
NOTE ANALITICE:
concentrație alcoolică=14,5% vol.; zahăr=2,7 g/l; aciditate totală=5,58 g/l; aciditate volatilă=0,50 g/l.