- Informații suplimentare
- Descriere
- Brand
Informații suplimentare
Greutate | Nu se aplică |
---|---|
Tara | |
Crama | |
Gama | |
Gust | |
Culoare | |
Cantitate | 0.75 L, Bax 6 sticle |
Descriere
AREAL:
Latitudine: 45°02 ́- 45°04 ́latitudine nordică; Longitudine: 26°23 ́- 26°26 ́longitudine estică. Climă: Temperat continentală cu influențe mediteraneene, temperatura medie anuală 10° Celsius, precipitații medii anuale 513 mm; Relief: Subcarpați, altitudine medie 500 m, expunere sudică; Tip de sol: Brunroșcat de pădure cu calcar.
VINIFICAȚIE:
Strugurii au fost culesi manual în lădițe de 15 kg iar ulterior au fost sortati cu grija. Partenerii de cupaj au fost vinificati separat iar macerarea la rece a durat aproximativ 36 de ore. Fermentatia alcoolica controlata s-a facut la 13-14 grade Celsius, in vase de inox, vreme de 10-15 zile. Vinurile tinere au fost pastrate separat timp de cinci luni pe drojdia fina de fermentatie pana la realizarea cupajului.
DEGUSTARE:
Culoarea este cea a unui vin alb de clasă: galben pai intens, strălucitor. La turnarea în pahar îi descoperim prospețimea și aliura zveltă, așa cum îi stă bine unui vin alb tânăr. Cele trei soiuri maiestuos asamblate pun în evidență complexitatea și tinerețea vinului. Calea este deschisă de floralitatea văratică a Tămâioasei Românești, urmată de prospețimea viguroasă a Sauvignonului Blanc. În gust descoperim aromele tonice și vioiciunea boabelor de Feteasca Albă. Finalul trădează note tonice și fructate, purtandu-ne spre un post gust lung și proaspăt.
SERVIRE:
8°-12° Celsius. Recomandat lângă specialități din pește, salate de vară sau prosciutto cu pepene galben.
NOTE ANALITICE:
concentrație alcoolică=13% vol.; zahăr rezidual=1,7 g/l; aciditate totală=6,3 g/l; aciditate volatilă=0,40 g/l.