Château Smith Haut Lafitte Les Hauts de Smith Blanc 2020 0.75L
321,30lei
Caracter puternic de lămâie cu un pic de lime, mango verde și tarhon. Corp mediu și aciditate proaspătă. Vivace.
Available Options:
- Informații suplimentare
- Descriere
- Brand
Informații suplimentare
Greutate | Nu se aplică |
---|---|
Producator | |
Tara | |
Regiune | |
Apelațiune | |
Gust | |
Culoare | |
Cantitate | 0.75 L, Bax 6 sticle |
Descriere
În 1365, Verrier Dubosc semna primele documente păstrate despre acest domeniu, în care sunt menționate și câteva vinuri. Apoi, la mijlocul secolului al XVIII-lea, proprietatea trece în mâinile lui George Smith, un negustor scoțian de vinuri care i-a dat numele său. În 1842, domeniul este cumpărat de Lodi Martin Duffour-Dubergier, primar al Bordeaux-ului și semnatar al Clasificării de la 1855, care l-a ridicat la rangul de Grand Cru Exceptionnel. Ulterior, în 1958, Louis Eschenauer, un negustor celebru, cumpără proprietatea ale cărui vinuri le vindea încă de la începutul secolului al XX-lea.
Prestigioasa istorie a acestui loc unic ia o nouă turnură în 1990, când intră în proprietatea campionilor olimpici la schi Florence și Daniel Cathiard și care-l scot din penumbră, transformându-l într-unul din domeniile de frunte din Graves. Ei au redus la minimum cantitatea de produse chimice și ierbicide folosită în vie, au modernizat complet crama, au crescut ponderea butoaielor noi folosite la maturare și, nu în ultimul rând, au apelat la serviciile a trei consultanți celebri, unul dintre ei fiind, bineînțeles, Michel Rolland.
Cele 55 ha de vie ale domeniului sunt situate pe un versant pietros, la est de Château Haut-Bailly. Vinurile roșii sunt fermentate în inox și maturate în butoaie de stejar 50% noi timp de 15-18 luni, fiind îmbuteliate fără a fi limpezite și filtrate.
Nu e de mirare că fiicele lui Daniel și Florence Cathiard au moștenit talentul în afaceri al părinților. Mathilde Thomas-Cathiard și soțul ei Bertrand Thomas au înființat Laboratoarele Caudalie, vestite în întreaga lume pentru produsele cosmetice exclusiviste făcute din sâmburi și lăstari de viță.Iar Alice Tourbier Cathiard conduce împreună cu soțul ei, Jérôme, lanțul hotelier de cinci stele Les Sources de Caudalie și hotelul de lux Les Etangs de Corot din Versailles.
Prestigioasa istorie a acestui loc unic ia o nouă turnură în 1990, când intră în proprietatea campionilor olimpici la schi Florence și Daniel Cathiard și care-l scot din penumbră, transformându-l într-unul din domeniile de frunte din Graves. Ei au redus la minimum cantitatea de produse chimice și ierbicide folosită în vie, au modernizat complet crama, au crescut ponderea butoaielor noi folosite la maturare și, nu în ultimul rând, au apelat la serviciile a trei consultanți celebri, unul dintre ei fiind, bineînțeles, Michel Rolland.
Cele 55 ha de vie ale domeniului sunt situate pe un versant pietros, la est de Château Haut-Bailly. Vinurile roșii sunt fermentate în inox și maturate în butoaie de stejar 50% noi timp de 15-18 luni, fiind îmbuteliate fără a fi limpezite și filtrate.
Nu e de mirare că fiicele lui Daniel și Florence Cathiard au moștenit talentul în afaceri al părinților. Mathilde Thomas-Cathiard și soțul ei Bertrand Thomas au înființat Laboratoarele Caudalie, vestite în întreaga lume pentru produsele cosmetice exclusiviste făcute din sâmburi și lăstari de viță.Iar Alice Tourbier Cathiard conduce împreună cu soțul ei, Jérôme, lanțul hotelier de cinci stele Les Sources de Caudalie și hotelul de lux Les Etangs de Corot din Versailles.