Château Le Gay Manoir de Gay Pomerol 2018 0.75L
210,00lei
Cireșe negre, prune, violete, cedru și condimente. De asemenea, piatră zdrobită. Nas complex și profund. Corpolent, cu tanini fermi și o senzație savory, ca de cerneală, pe palatin. Sfârșit lung, care te face să salivezi. Foarte polisat. A doua etichetă a Château Le Gay. Încercați-l după 2023.
- Informații suplimentare
- Descriere
- Brand
Informații suplimentare
Producator | |
---|---|
Tara | |
Regiune | |
Apelațiune | |
Gust | |
Culoare | |
Cantitate | 0.75 L, Bax 6 sticle |
Descriere
Michel Rolland: ”Pomerol a devenit un mit. Această apelațiune mică din Bordeaux, nederanjată de clasificări, necunoscută cu o jumătate de secol în urmă, s-a dovedit a avea un potențial formidabil. Merlot, soiul predominant, are aici expresia deplină, … iar în Pomerol vorbim, între cunoscători, de platou, sfântul sfinților, unde, alături de alte vii prestigioase, se găsește și Le Gay.” Catherine Péré-Vergé (1939-2013), La Dame de Pomerol, a fost singura femeie care poate fi inclusă între revoluționarii Bordeaux-ului. Înarmată cu o voință de fier, ea și-a ridicat proprietățile, Montviel, Le Gay și La Violette, la cele mai înalte standarde, bucurându-se de sprijinul permanent al prietenului ei Michel Rolland. Și-a fructificat tenacitatea și pe continentul sud-american, unde a înființat Monteviejo Bodega, o referință a vinului argentinian care l-a consacrat pe Marcelo Pelleriti, unul dintre marii oenologi ai Mendozei. Alături de Michel Rolland, a fost locomotiva din spatele legendarului, de acum, Clos de los Siete. Stabilită în Pomerol din 1985, Catherine Péré-Vergé a început prin a investi în Château Montviel, după care a decis să cumpere un domeniu din elita Pomerolului, alegând Château Le Gay. În 2002, pivnița a fost reconstruită în întregime și au fost păstrate doar clădirile reprezentative. Domeniul de 10,5 ha a devenit o destinație foarte apreciată pentru organizarea de întruniri și recepții. Apoi, în 2014, au fost adăugate noile construcții care permit, pentru prima oară în Pomerol, micro-vinificarea întregii recolte în butoaie de stejar!