Budureasca Classic Blanc Noir 0.75L
191,00lei
Classic Blanc Noir ne atrage încă din start prin culoarea sa splendidă galben pai pal. Aromele se deschid cu note de brioșă și pâine proaspăt coaptă, armonios completate de gustul fructat și aciditatea vibrantă. Perlajul fin ne însoțește pe întreg parcursul degustării și poate dura până la câteva ore.
Se savurează cel mai bine ca atare la ocazii fastuoase sau acompaniat de preparate fine precum scoici Saint Jacques, homar, carpaccio de vită, caviar, brânzeturi fine sau ouă benedict.
Available Options:
- Informații suplimentare
- Descriere
- Brand
Informații suplimentare
Greutate | Nu se aplică |
---|---|
Tara | |
Gust | |
Culoare | |
Cantitate | 0.75 L, Bax 6 sticle |
Descriere
Despre soi & terroir
Strugurii de Pinot Noir și Chardonnay au fost culeși manual din viile Budureasca devreme în sezonul recoltei din parcelele noastre special întreținute, pentru a conferi vinului o complexitate tipică unui spumant Millésime (creat doar din struguri proveniți din aceeași podgorie și din aceeași recoltă). Pentru recoltare au fost folosite doar cutii mici cu capacitatea maximă de 35 kg pentru a menține boabele de struguri intacte.
În cramă, presarea strugurilor albi de Chardonnay s-a făcut cu maximă delicatețe, colectându-se doar primul must. Boabele de Pinot Noir au fost la rândul lor supuse unei presiuni atât de mici încât acestea să nu se spargă, mustul proaspăt fiind recoltat la început. Rezultatul este cea mai bună bază de vin pentru spumante, obținută din must fără contact cu pielița strugurilor și deci fără culoare.
Particularități de vinificație
În procesul de obținere a spumantului super-premium Classic Blanc Noir am acordat o maximă atenție fiecărei etape, întregul proces fiind întins pe durata mai multor ani. Spumantul a fost obținut prin metoda tradițională, aceeași folosită și la obținerea șampaniei. După prima fermentare, cele două vinuri obținute din Chardonnay și Pinot Noir au fost amestecate, iar spumantul a trecut la etapa de fermentare în sticlă pentru a-și dobândi mult-râvnita complexitate.
Classic Blanc Noir a fermentat individual, patru luni în fiecare sticlă, la temperaturi de 13-14°C – important pentru obținerea unui perlaj fin și lung. Apoi spumantul a fost ținut pe drojdii 8 ani, perioadă urmată de remuajul (alternarea sticlelor în diferite poziții și unghiuri de înclinare) menit să direcționeze depozitul de drojdii spre vârful sticlei. Aceste sedimente au fost eliminate prin degorjare, iar un dozaj extra brut a fost adăugat înainte de îmbuteliere (< 6g de zahăr per litru).