Cockailuri de sezon, cu inspiraţie de la Jidvei

Cockailuri de sezon, cu inspiraţie de la Jidvei

Cockailuri de sezon, cu inspiraţie de la Jidvei

În urmă cu ceva timp, Jidvei lansa platforma Cocktails by Jidvei*, o inițiativă unică în  România cu reţete de cocktailuri care folosesc produsele Jidvei într-o manieră inedită şi aduce în atenție și poveştile barmanilor care le creează, participanţi la competiţia Jidvei Mixology & Bartenders Camp.

Rețetele sunt așadar, creații proprii ale unor barmani, mixând, alături de alte ingrediente, vinuri liniștite, spumate, vinars – fie unul, fie mai multe – create pentru toate gusturile, diferite ocazii de consum și explicate pas cu pas. Multe denumiri sunt și cu încărcătură, trimițând la rădăcinile și moștenirea Jidvei – Afterhills of Transylvania, Evening at the Castle, Bethlen ș.a.

La evenimentul Food Service & Hospitality Expo, de la începutul lunii noiembrie, am avut ocazia să gust câteva cocktailuri și au fost chiar foarte bune și inedite. Au fost prezentate şi preparate aici reţete precum Spice Mood, Jimlet, Rose Lady şi Magic Apple cu vinuri şi vinars. Cum suntem în sezon de toamnă, am ales în articolul de față, să vă redau câteva rețete de cocktailuri de sezon cu vinars VSOP și vinuri care vor fi bune, cred, și mai târziu, în iarnă.

Așadar, o inițiativă foarte utilă, cu inspiraţie pentru clienţii horeca, pentru barmani, dar cred că putem încerca şi noi acasă câteva dintre aceste rețete, chiar dacă nu avem toate ”ajutoarele” specifice de bar. Cred că și vinurile le putem adapta dacă nu avem chiar chiar acele vinuri indicate. O serie de produse găsiți în oferta noastră.

 

Evening at at the Castle

by Matei Oproiu

 „Cocktailul acesta a fost creat din momente de bucurie și pentru momente de bucurie.”

Evening at the castle Cocktail

Având ocazia să vizitez fabulosul castel Bethlen Haller, personal, m-am și dus cu gândul la aici, “savurând” peisajul de toamnă cu acest cocktail tematic savuros, cu vinars și lichior de cafea.

Ingrediente

 • Vinars Jidvei VSOP 45 ml
 • Lichior de cafea 30 ml
 • Sirop de zahăr brun10 ml

Procedeu: shake
Pahar de vin liniştit
Decor: coajă de portocală

Mod de preparare

Se adaugă 45 ml Jidvei Vinars VSOP, 30 ml lichior de cafea, 10 ml sirop de zahăr brun și gheață într-un shaker și se agită bine. Se adaugă gheață în paharul de vin roșu, apoi se toarnă conținutul. Se decorează cu o coajă de portocală și este gata de savurat.

 

Castle Games

by Evelina Rusu

“Experiența celor două ediții la care am participat (Jidvei Mixology & Bartenders Camp, n.a.) împreună cu atmosfera magică a castelului parcă împrejmuit de o vrajă mi-au fost inspiraţie pentru acest cocktail.”

Castle Games Cocktail

Ingrediente

 • Vinars Jidvei VSOP 60 ml
 • Sirop de sfeclă roșie 45 ml
 • Fresh de lămâie 40 ml
 • Lichior de ghimbir și miere 20 ml
 • Soluție salină 3 picături

Procedeu: shake & strain
Pahar de vin liniștit
Decor: crenguţă de busuioc

Mod de preparare

Se adaugă pe rând ingredientele în shaker, apoi se adaugă gheața și se dă shake. Se pune gheață în pahar și se toarnă compoziția obținută. Pentru un plus de savoare și aromă, cocktailul se ornează cu o crenguță de busuioc

Pentru a obține siropul de sfeclă din rețetă, se pun 430 g sfeclă, 800 g zahăr, 800 ml apă și 20 ml sour într-o oală pe foc, se amestecă până se topește zahărul, se mai lasă 10 min. la foc mic, apoi, se strecoară pulpa de la sfeclă de conținut.

Pentru a obține lichiorul de ghimbir și miere, se adaugă 15 linguri de miere și 20 g fresh de lămâie într-un recipient la foc mic, se amestecă până se topește mierea, se adaugă 200 g ghimbir și se lasă 5 min. să fiarbă. Apoi se adaugă 400 ml de vodkă și se ia compoziția de pe foc. Se lasă la răcit și ulterior, se strecoară.

 

Update now

by Andrei Gavrilescu

“Acest cocktail întruchipează povestea strugurilor în vie – de la bobițele mici și acrișoare, până la strugurii copți care oferă un must grozav.”

update now Cocktail

Ingrediente

 • Vinars Jidvei VSOP 40 ml
 • Cordial de lime & roiniță 30 ml
 • Sirop de mentă 10 ml
 • Spumă de Pinot Noir & Cabernet Sauvignonon top

Procedeu: shake  & strain
Pahar rock
Decor: petale de trandafiri

Mod de preparare

Se adaugă 40 ml Vinars Jidvei VSOP într-un shaker, apoi 30 ml cordial din lime cu roiniță, 10 ml sirop de mentă și se dă shake, nu foarte tare pentru a nu zdrobi gheața, deoarece se dorește o băutură cât mai aerată, nu diluată. Se prerăcește paharul în care va fi turnat conținutul cocktailului. Se toarnă conținutul în paharul prerăcit și se adaugă gheață nouă. Se adaugă top cu spumă de vin roșu. Se decorează cocktailul cu câteva petale de trandafiri.

 

Violet Smash

by Marian Lungu

„Inspirația pentru crearea acestui cocktail am găsit-o grație celor de la Jidvei, care ne-au pus la dispoziție cele mai bune ingrediente fresh din sera și grădina Castelului.”

violet smas Cocktail

Cu o culoare violet încântătoare și mix de arome dulce-acrișor-floral la care se adaugă spuma din Traminer roz, acesta cocktail mi se pare o băutură perfectă pentru o zi de toamnă.

Ingrediente

 • Vinars Jidvei VSOP 30 ml
 • Iluziv SB+RI+MO 40 ml
 • Sirop de soc 30 ml
 • Fresh de lămâie 20 ml
 • Frunze de busuioc roșu 3 buc.

Procedeu: shake & reserve shake (spumă)
Pahar big rock
Decor: foamee din Jidvei Traminer Roz  CIB & busuioc înflorat

Mod de preparare

Pregătim shaker-ul deoarece mergem pe metoda de a aera, omogeniza, răci și dilua conținutul. Se pun toate ingredientele în shaker pentru a se cunoaște între ele. Se adaugă gheață în shaker și se agită timp de 20-25 sec. Se strecoară cu ajutorul unui fine strainer și se adaugă spuma și busuiocul.

Pentru a obține spuma din Jidvei Traminer Roz CIB 2018 și busuioc înflorit, se pun într-un shaker următoarele ingrediente: 1 albuș de ou și 60 ml Traminier Roz CIB 2018. Se dă shake puternic, fără gheață.

 

Pe platforma https://www.jidvei.ro/cocktails/ găsiți și reţete de alte cocktailuri dar şi un mixology virtual care vă ghidează spre cocktailurile pe care le puteţi prepara în funcţie de ce ingredient aveţi sau vă plac.

 

Explicație fotografii standuri expo

Pregătiți cu bar mobil, pahare potrivite şi numeroase ingrediente în borcane, sticle și sticluţe şi toate ustensilele de bar profesioniste, mixologii de la standul Jidvei ne-au preparat cocktailuri spectaculoase atât ca prezentare, cât și ca savoare, cu vinuri și vinars.

 

*Platforma Cocktails by Jidvei, o inițiativă unică în România

Pentru a fi cât mai aproape de tineri și a-i încuraja să descopere fascinanta lume a vinului, Jidvei a introdus pe site secțiunea Cocktails by Jidvei. De doi ani, organizează la Castelul Bethlen-Haller, împreună cu Bogdan Nicolae, cofondator Barmania, un eveniment dedicat industriei de bartending, Jidvei Mixology & Bartenders Camp, fiind un susținător activ al celor mai creativi și mai bine pregătiți tineri din domeniu.

Proiectul Cocktails by Jidvei a fost gândit ca o platformă unde consumatorii se pot întâlni cu unii dintre cei mai talentați barmani-mixologi din România și cu produsele Jidvei prezentate într-o manieră neobișnuită.

Pe lângă rețetele de cocktailuri delicioase, explicate pas cu pas, această platformă aduce în prim-plan, cum spuneam mai sus, poveștile barmanilor participanţi la competiție şi unde pot fi găsiți de cei care vor să îi cunoască și să guste mai multe cocktailuri bune.

 

Cocktails by Jidvei este poveste și inspirație, o platformă unică în România care prezintă mai mult decât cocktailuri; este o platformă care aduce în atenția publicului oamenii care le creează și îi încurajează pe cei pasionați de arta mixologiei, barmani și consumatori deopotrivă, să își depășească limitele și să caute, întotdeauna, excelența. Pentru că a bea un cocktail este o experiență care depășește produsul în sine, este o conexiune între povestea din spatele rețetei, calitatea ingredientelor folosite, personalitatea creatorului și atmosfera în care este savurat.”, se arată pe site-ul Jidvei.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


You've just added this product to the cart: