Cu ani în urmă, proprietarii distileriei Glenlivet au anunțat că intenționează să provoace distileria Glenfiddich pentru locul numărul unu la producerea de single malt, dar afirmațiile au fost considerate de majoritatea jurnaliștilor cinici ca fiind o strategie de marketing.

Însă în 2010, distileria Glenlivet a demarat un program de expansiune care îi permite acum să producă aproape aceeași cantitate de băuturi spirtoase în fiecare an ca și distileriile Glenfiddich și Diageo.
Acum , la 200 de ani de la înființarea distileriei, The Glenlivet este un jucător mare printre cei trei mari Glen, alături de Glenfiddich și Glenmorangie; o mare distilerie care produce un single malt renumit.

Citește mai mult

Ca scurt istoric, Glenlivet a fost prima distilerie legală din Livet Valley, dar obținerea licenței de a o construi a stârnit nemulțumirea vecinilor care au plănuit incendierea ei. George Smith, fondatorul Glenlivet, a făcut atunci rost de două pistoale pentru a se apăra – pe el și pe single malt-ul lui -, dând clar să se înțeleagă că le va folosi. Curajul său a fost fundația pentru ceea ce reprezintă Glenlivet azi. Familia Smith i-a dus mai departe pasiunea și tradiția și a făcut cunoscut gustul Glenlivet peste tot în lume.

Printre whisky-urile Glenlivet se numără Glenlivet 12 Y.O., Glenlivet 15 Y.O., Glenlivet 18 Y.O, Nadura Oloroso, Winchester Collection 1967 50 Y.O., Founder’s Reserve, Distiller’s Reserve, Captain’s Reserve, Rare Cask, Spectra, 30 Y.O. Cellar Collection, 33 Y.O. Cellar Collection ș.a.

Merită un tur al distileriei (durează între una și două ore, în funcție de pachetul pentru care optați) dacă sunteți pasionați de whisky și aveți ocazia; veți descoperi cee ce înseamnă cu adevărat universul Genlivet. În 2022, The Glenlivet Distillery a primit premiul Europe’s Leading Whisk(e)y Distillery Tour 2022 la World Travel Awards.

În shop, sunt disponibile ediții vintage și exclusive, iar în Sample Room, puteți explora diferitele gusturi ale single malt-ului. Și nu în ulimul rând, la bar, vă puteți relaxa la un whisky sau la un cocktail cu snack-uri asortate. “Blue cheese popcorn anyone?”

 • , ,

  Glenlivet 12 YO 0.7L

  201,99lei
 • , ,

  Glenlivet 15 YO 0.7L

  287,00lei
 • , ,

  Glenlivet Founders Reserve 0.7L

  164,16lei
 • , ,

  Glenlivet 18 YO 0.7L

  464,16lei
 • , ,

  Glenlivet Founders Reserve 0.7L – Pachet 2 Pahare

  170,77lei