Cardhu, inițial Cardow, este o distilerie cu o poveste specială. A fost fondată ilegal în 1811 de contrabandistul cu whisky John Cumming și soția sa Helen, dar cum whisky-ul s-a bucurat de un mare succes, aceștia au obținut licența de a-l produce și comercializa cu acte în regulă în 1824. Așa apărea una dintre primele distilerii legale din Speyside.

Dar ceea ce face mai specială povestea Cardhu este faptul că a fost și prima distilerie condusă de o femeie – Helen Cumming și ulterior, în cea de-a doua generație, tot de o femeie, nora familiei Cumming, Elisabeth.

Citește mai mult

Munca și ambiția amândurora au dus la rafinarea single maltului, a aromelor și caracterului acestuia, rezultând o băutură elegantă și apreciată.

În 1893, Elizabeth a vândut afacerea către John Walker & Sons, subsidiara gigantului Diageo, punând însă condiția ca familia ei să se ocupe în continuare de distilerie. Așa voia să se asigure că aceasta rămâne inima comunității din zonă, ducând astfel mai departe tradiția soacrei ei.

Cardhu este acum una dintre distileriile de top de single malt scotch whisky.

Intens parfumat, single malt-ul Cardu a fost descris de multe ori ca unul dintre cele mai feminine whisky-uri cu note de malt, măr verde, miere și caramele.

Unul dintre whisky-urile cele mai faimoase este Cardhu 12 Y.O. – seducător și extrem de fin, cu note delicate de miere și fructe îmbătrânite timp de 12 ani.

Cardhu Gold Reserve este un whisky bine balansat, cu textură bogată cu arome savuroase de fructe dulci, ciocolată neagră, caramele și condimente.

Cadu 12 Y.O. inclusiv cu cutie cadou și pahare, Cardhu 15 Y.O., Cardhu 18 Y.O. și Cardhu Gold Reserve sunt acum printre etichetele de top de whisky single malt Cardhu pe care vă invităm să le descoperiți în oferta noastră și să le savurați cu plăcere.

 • ,

  Cardhu – Cutie 2 Pahare

  227,08lei
 • , ,

  Cardhu 15 YO 0.7L

  344,97lei
 • , ,

  Cardhu 18 YO 0.7L

  574,40lei
 • , ,

  Cardhu Gold Reserve 0.7L

  250,78lei
 • , ,

  Cardhu 12 YO 0.7L

  227,08lei