Dintre toate tururile oferite de distileriile de single malt din Scoția, turul oferit de Aberlour în fabrica proprie este printre cele mai renumite. Daca plănuiți să vizitați distileria Aberlour, vizita dumneavoastră va fi una îndelungată, cu ghizi buni cunoscători.

La sfârșit, puteți gusta whisky-ul, apoi puteți turna și îmbutelia o versiune exclusivă dintr-un butoi învechit de Bourbon sau Sherry.

Citește mai mult

Distileria a fost fondată de James Fleming în 1879, care a ales un loc sigur care să îi ofere apă pură ce izvorăște din munții din Ben Rinnes.

Resursele naturale, pasiunea, arta distilării și învechirii și tradiția de secole dau astăzi single malt-urile Aberlour, remarcabile prin complexitate și catifelare. Acestea sunt dublu maturate de regulă minimum 12 ani în butoaie de Oloroso Sherry și stejar american.

Aberlour 12, de exemplu, este un single malt reprezentativ stilului de maturare dublă specific casei Aberlour. Aromele pe care le descoperim ne poartă în timpurile tradiționale ale lui James Fleming, fondatorul distileriei. Este un whisky bogat și fructat cu note de dulceață de căpșuni facută acasă, cu caracter similar vinului Oloroso Sherry și cu arome de prune uscate, ciocolată amară, cafea, scorțișoară și stafide.
Pentru maturarea Aberlour 14 se folosesc cele mai bune butoaie de Oloroso Sherry și de stejar american aflate la prima umplere cu whisky scoțian. Cel mai bun malț de orz și apa naturală din Izvorul Birkenbush oferă o zonă aromatică unică, cu note de mure cu ușor iz de citrice, ce  evolueză în cele mai bune butoaie de stejar.

Aberlour A’Bunadh este un omagiu adus fondatorului Aberlour, termenul A’bunadh însemnând ”cel adevărat” în limba galică. Este un whisky învechit exclusiv în butoaie de vin Oloroso Sherry, îmbuteliat nefiltrat la tăria butoiului care îl face robust și foarte intens. Prezintă arome de cireșe negre, fructe uscate cu note de ciocolată amară, ghimbir și condimente.

Și acstea sunt doar câteva exemple din fascinanta lume Aberlour care dezvăluie cum evoluează whisky-urile dublu maturate.

 • , ,

  Aberlour 12 0.7L

  173,86lei
 • , ,

  Aberlour 14 0.7L

  255,46lei
 • , ,

  Aberlour A’Bunadh 0.7L

  335,78lei
 • , ,

  Aberlour 18 0.7L

  269,63lei