Lichior-cremă din whisky irlandez învechit și cremă de lapte/frișcă lichidă cu diferite alte ingrediente delicioase, cu savori gourmet, de vanilie, ciocolată, cafea, irish cream este, alături de irish whiskey, una din cele mai populare băuturi irlandeze care au cucerit lumea.

Catifelat, bogat, seducător în arome poate fi savurat cu gheață, adăugat în cafele pentru plus de aromă, în ciocolate calde, mikshake-uri, frapuccino, affogato și multe alte băuturi.

Citește mai mult

Chefi și cofetari nu au ezitat să îl folosească în numeroase deserturi de la tiramisu, rulade, cheecake-uri, mousse-uri, înghețate, rezultând noi rețete îmbogățite, decandente, pline de savoare.

Dintre lichiorurile de tip irish cream, primul și cel mai cunoscut este Baileys. Atunci când a fost creat în 1974, mult voci au fost de părere că aromele și complexitatea lui erau peste orice alt tip lichior care exista.

Bazată pe tradițiile și cunoștințele irlandeze în distilare și arta de a produce lactate de calitate, perfecționarea acestei băuturi catifelate a durat peste patru ani, rezultatul fiind acest amestec sublim de frișcă lichidă irlandeză și whisky irlandez triplu distilat ce punea practic bazele unei noi categorii de băuturi.

Ca atare își câștiga rapid popularitatea, iar azi aproximativ 2000 de pahare de Baileys sunt savurate pe glob în fiecare minut al zilei.

Baileys Irish Cream 0.7 l a primit mai multe medalii la San Francisco World Spirits Competition decât oricare dintre competitorii săi, fiind singurul lichior premiat în fiecare an începând din 2003.

Vă invităm să vă bucurați de aromele acestui lichior special irish cream – ciocolată, vanilie, alune, învăluite de parfumul whiskey-ului – și să vă dăruiți momente delicioase adăugându-l în băuturi și deserturi. Site-ul www.baileys.com este o adevărată sursă de inspirație pentru numeroase rețete savuroase.

Un alt lichior irish cream vestit este Sheridan’s – combinația inedită în două culori dintre lichior aromatizat cu cafea și whisky cu lichior cu aromă de ciocolată albă.

Iar Carolan’s este un lichior realizat dintr-un amestec de frișcă, whiskey irlandez și miere. Acesta este originar din zona Clonmel care este renumită pentru producția de miere și de produse lactate.

Și în România, Angelli produce cremă de whisky, alături de alte tipuri de lichioruri – cafe-cafe, tiramisu, toffee, avuroase și la un bun raport calitate/preț.

Citește: “Baileys Irish Cream – cocktail-uri și deserturi de vis

 • ,

  Bailey’s Irish Cream 0.2L

  34,40lei 28,66lei
 • Bailey’s Irish Cream 0.7L

  109,49lei 91,24lei
 • Bailey’s Irish Cream 1L

  146,99lei 122,49lei
 • Baileys Deliciously Light 0.7L

  110,54lei 92,11lei
 • Carolan’s 0.7L

  75,43lei
 • Sheridan’s 0.5L

  90,77lei
 • Sheridan’s 0.7L

  121,53lei
 • Sheridan’s 1L

  162,84lei