Solo Quinta este un vin rar, născut din imaginaţia şi dragostea pentru vin a oenologului Hartley Smithers. Un cupaj neobişnuit, între patru soiuri albe şi un soi roşu vinificat în alb, care se schimbă în fiecare an în funcţie de strugurii care dau cea mai bună performanţă în acel sezon.

Cei mai buni dintre cei mai buni struguri se regăsesc aici, în cupajul Solo Quinta. O dovedeşte faptul că a ajuns în listele de vin a câtorva dintre cele mai bune restaurante din lume, încununate cu stele ale Ghidului Michelin (Maze, restaurantele lui Gordon Ramsay), sau o arată Marele Premiu (cel mai bun vin alb sec din concurs) câştigat la Vinalies Internationales 2011, important concurs internaţional de vinuri din Franţa, fiind probabil cea mai importantă distincție acordată unui vin românesc. Începând cu vintage-ul anului 2015, este disponibil pe piață și sortimentul roze, reflexia în oglindă a celui alb.